Iğdır Devlet Hastanesinde Yangın Tatbikatı Yapıldı - Son Dakika
Güncel

Iğdır Devlet Hastanesinde Yangın Tatbikatı Yapıldı

Iğdır Devlet Hastanesinde Yangın Tatbikatı Yapıldı

Iğdır Devlet Hastanesi'nde, olası bir yangında neler yapılabileceğinin anlaşılması için yangın tatbikatı yapıldı.

23.10.2012 11:20

Iğdır Devlet Hastanesi'nde olası bir yangın durumuna hazır olmak, eksikleri önceden görebilmek ve gidermek, hastane personellerinin olası bir yangın durumunda neler yapabileceğinin anlaşılması için itfaiye ve arama kurtarma ekiplerinin de katılımıyla yangın tatbikatı düzenlendi.

Tatbikatta, hazırlanan senaryoya göre önce hastanenin otoparkında yangın çıktı. Güvenlik görevlisinin çıkan yangını görerek güvenlik amirine ve hastane santraline bildirmesinin ardından, santral görevlisi 110 yangın ihbar hattını ve İl Afet ve Acil Durum Ekiplerini arayarak durumu bildirildi. Hastane Acil Servis ekibi de olay yerine çağırıldı. Olay Hastane Afet planı Başkanı Başhekim Uzm. Dr. Bülent Kaya ve Hastane Müdürü Hüseyin Yanardağ'a da bildirildi. İtfaiye ekibi gelene kadar Yangın Söndürme Ekibi personelleri tarafından müdahale edilerek büyümeden müdahale edildi. Dumandan etkilenme ihtimali göz önünde bulundurularak Yeni Doğan Yoğun Bakım Ünitesi'nden transport küvez içinde bebekler ambulansa konularak Hastanemiz ek binası ve Özel Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesine gönderildiler. Ayrıca hastanenin 2. katında Yetişkin Yoğun Bakımdan da bir hasta dumandan etkilendiği için itfaiye aracının merdiveniyle alınarak bahçede güvenli bir alana götürüldü ve Acil Servis personelleri tarafından ilk müdahaleleri yapıldı. Yangının çıkması ile birlikte hastanede mahsur kalan diğer hasta ve yakınları da yangın merdivenleri ve itfaiye aracının merdivenleri kullanılarak toplamda 1 dakika 30 saniyede binadan tahkiye edildiler.

Senaryo gereği, yangından etkilenen hastalar acil servise kaldırılarak tedavileri yapıldı.Tatbikata, 5 kişilik arama kurtarma ekibi, 1 itfaiye aracı ve 6 personeli, 5 Acil Servis personeli ile 20 kişilik de hastanenin Yangın Söndürme ekibi ve güvenlik personeli katıldı.

Tatbikatın bitiminde Hastane Müdürü Hüseyin Yanardağ bir konuşma yaparak, katkılarından ve katılımlarından dolayı, İtfaiye personellerine, İl Afet ve Acil durum Ekibine, Hastane acil Servis ve 112 Acil personelleri ile diğer hastane personellerine teşekkür etti.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Iğdır Devlet Hastanesinde Yangın Tatbikatı Yapıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement