İki Evladını Şehit Veren Babaya Övünç Madalyası - Son Dakika
Güncel

İki Evladını Şehit Veren Babaya Övünç Madalyası

İki Evladını Şehit Veren Babaya Övünç Madalyası

Çanakkale Zaferi'nin 97'nci yıldönümü nedeniyle Iğdır'da düzenlenen törende iki evladını şehit veren Ahmet Akdeniz'e Devlet Övünç Madalyası ve beratı verildi.

18.03.2012 16:18  Güncelleme: 09:51

Çanakkale Zaferi'nin 97'nci yıldönümü nedeniyle Iğdır'da düzenlenen törende iki evladını şehit veren Ahmet Akdeniz'e Devlet Övünç Madalyası ve beratı verildi.

Iğdır Şehitliğinde düzenlenen törene, Vali Amir Çiçek, Belediye Başkan Vekili Hüseyin Malk, Garnizon Komutanı Albay Ernail Keleş, daire müdürleri ve sahit aileleri katıldı. Şehit mezarları tek tek ziyaret edilerek dua okunup, kırmızı-beyaz karanfiller bırakıldı. Program daha sonra İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü salonunda düzenlenen Devlet Övünç Madalyası töreniyle devam etti. Salonda, saygı duruşunda bulunup İstiklal Marşı'nın okunmasından sonra, 4 erkek çocuğundan ikisi olan Erkan ve Mehmet'i şehit veren baba Ahmet Akdeniz'e Vali Amir Çiçek tarafından Devlet Övünç Madalyası ve beratı verildi.

İlk askere giden oğlu Piyade er Mehmet Akdeniz, Şırnak'ta bir operasyon dönüşü PKK'lı teröristlerin taciz ateşi sonucu bindikleri aracın takla atması sonucu 13 Haziran 1997 günü şehit düştüğünü söyleyen ikisi kız toplam 6 çocuk babası 55 yaşındaki Ahmet Akdeniz ikinci acıyı da 6 Temmuz 2010 günü yaşadıklarının söyledi. Baba Akdeniz, Piyade onbaşı olan oğlu Erkan'ın Hakkari'nin Şemdinli ilçesine bağlı Beyyurdu Köyü Jandarma Karakolu'na yine PKK tarafından düzenlenen saldırıda 2 arkadaşı ile birlikte şehit düştüğünü belirtti.

Öte yandan, Erzincan şehitliğide ise gözyaşı vardı. 16 Ocak 2012 tarihinde İzmir'deki Çiğli 2'nci Ana Jet Üs Komutanlığı'ndan havalandıktan sonra Foça ilçesi yakınlarında denize düşen askeri eğitim uçağında şehit olan Pilot Teğmen Serkan Sağır'ın mezarı başında gözyaşı döken babası Rıza Sağır'a Tümgeneral Berkay Turgut ve Belediye Başkan Vekili Hulusi Yetiş sarılarak teselli etmeye çalıştı. Deprem ve Hava Şehitliğinin ziyaret edilmesinin ardından Kültür Merkezi Müdürlüğünde düzenlenen Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma programına geçildi

13 Şubat 2010 yılında İzmir'in Bornova ilçesinde yolcu otobüsünün ekip otobüsüne çarpması sonucu şehit olan trafik polisi Yaşar Polat ile 3 1 Mayıs 2010 tarihinde İskenderun Deniz Üs Komutanlığı'nda PKK'lı teröristlerin saldırısı sonucu şehit olan Deniz Topçu Er İsmail Kartal'ın yakınlarına Devlet Övünç Madalyası ve Beraatı verildi. Şehit polis Yaşar Topçu'nun Devlet Övünç madalyası ve Beratı Erzincan Valisi Selman Yenigün tarafından, eşi Dilek Polat ile 4 yaşındaki oğlu Yiğitcan Polat'a verildi. Vali Yenigün Devlet Övünç Madalyasını şehit polis Yaşar Topçu'nun 4 yaşındaki oğlu Yiğitcan'ın yakasına taktı. Şehit Deniz Topçu Er İsmail Kartal'ın madalyasını ve beratını ise 3'ncü Ordu Kurmay Başkanı ve Garnizon Komutanı Tümgeneral Berkay Turgut, babası Duran Kartal'a verdi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel İki Evladını Şehit Veren Babaya Övünç Madalyası - Son Dakika


Advertisement