İkinci Eşine Böbreğiyle Yaşam Verdi - Son Dakika
Güncel

İkinci Eşine Böbreğiyle Yaşam Verdi

İkinci Eşine Böbreğiyle Yaşam Verdi

48 yaşındaki Ayten Demirkapı, 4 yıl önce evlendiği ikinci eşi 59 yaşındaki Rafet Demirkapı'ya böbreklerinden birini verdi.

18.06.2013 13:38  Güncelleme: 17:01

Tekirdağ'ın Saray İlçesi'nde, kan kanserine yakalanan eşini 13 yıl önce ve kızını da 8 yıl önce kaybeden 48 yaşındaki Ayten Demirkapı, 4 yıl önce evlendiği ikinci eşi 59 yaşındaki Rafet Demirkapı'ya böbreklerinden birini verdi. Başarılı geçen operasyonun ardından sağlığına kavuşan Rafet Demirkapı, eşine teşekkür etti.

İlk eşi Dursun Öksüz'ü 1990 yılında, 20 yaşındaki kızı Ayla Öksüz'ü de 2005 yılında kan kanseri hastalığından kaybeden Ayten Demirkapı, 4 yıl önce, 4 çocuk babası emekli işçi Dursun Öksüz ile hayatını birleştirdi. Dursun Öksüz'e 1.5 yıl önce böbrek yetmezliği teşhisi konuldu. Süren tedavilerin ardından bir can daha kaybetmek istemeyen Ayten Demirkapı, Trakya Üniversitesi Edirne Tıp Fakültesi Hastanesi Organ Nakli Uygulama ve Araştırma Merkezi'ne başvurarak, eşine böbreğini vermek istediğini belirtti. Yapılan tetkiklerin ardından böbrek nakli yapılmasına tıbbi bir engel çıkmadı.

5 gün önce Trakya Üniversitesi Edirne Tıp Fakültesi Hastanesi Organ Nakli Uygulama ve Araştırma Merkezi Direktörü Doç. Dr. Tamer Sağıroğlu'nun gerçekleştirdiği operasyonla Ayten Demirkapı'nın sol böbreği eşine nakledildi. Başaralı geçen naklin ardından Rafet Demirkapı sağlığına kavuştu.

Nakil nedeniyle daha önce eşi ve kızını kaybettiğini belirten Ayten Demirkapı, "İlk eşim ve kızımın ölümünün ardından yıkıldım. İkinci evliliğimi gerçekleştirdiğim eşimde böbrek yetmezliği hastalığı ortaya çıktı. Süren tedavileri sırasında doktorumuza başvurduk ve böbreğimi vermek istediğimi söyledim. Nakil gerçekleşti ve eşim sağlığına kavuştu. Çok mutluyum. Daha önce de eşim ve kızımı ilik nakli yapılması için başvurdum ama uyuşmamıştı. Şimdi böbreğimi eşime verdim" dedi.

Demirkapı çiftinin sağlık durumunun iyi olduğunu belirten Doç. Dr. Tamer Sağıroğlu, "Başarılı geçen bir operasyonun ardından nakli gerçekleştirdik. Ayten hanım ve Rafet beyin sağlık durumları oldukça iyi. Ayten hanımı bugün taburcu edeceğiz, birkaç gün sonra da Rafet bey taburcu olacak" dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel İkinci Eşine Böbreğiyle Yaşam Verdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement