İkizini Yenerek Birinci Oldu - Son Dakika
Güncel

İkizini Yenerek Birinci Oldu

İkizini Yenerek Birinci Oldu

Geleneksel 650'nci Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nde 'Minik 1' katogorisinde güreşen ikiz pehlivanlar finalda birbirlerine rakip oldu.

11.07.2011 11:30

Geleneksel 650'nci Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nde 'Minik 1' katogorisinde güreşen ikiz pehlivanlar finalda birbirlerine rakip oldu. Kıran kırana geçen ve 10 dakika süren mücadelede, 11 yaşındaki Kemal, ikizi Murat Yılmazer'i yenerek birinci oldu.

Sarayiç Er Meydanı'nda düzenlenen Kırkpınar Yağlı Güreşleri büyük heyecana sahne oldu. Pehlivanlar birbirlerine üstünlük sağlayabilmek için kıyasıya mücadele etti. Kırkpınar'da bu yıl 'Minik 1' kategorisinde 51 pehlivan dereceye girmek için kıyasıya mücadele etti. Turların tamamlanmasından sonra Antalya'nın Korkuteli İlçesi'nde oturan ilköğretim okulu öğrencisi ikiz pehlivanlar Kemal, 6; Murat ise 5 rakibini yenerek finalde eşleşti.

İkizlerin karşılaşması büyük çekişmeye sahne oldu. Kemal, 10 dakika süren mücadelenin ardından kardeşinin sırtını yere getirerek birinci oldu.

İkizlerin birisi şampiyon diğeri ise ikinci olarak kürsüye çıkarken üçüncü olan rakipleri Yusuf Bulut ve Hüseyin Soğukoğlu ile birlikte madalyalarını aldılar.

Çok çekişmeli bir güreş olduğunu söyleyen Kemal Yılmazer, "Dayım pehlivan ve biz de 2 yıldır güreşiyoruz. Bu yıl ilk defa Kırkpınar'da güreş tuttuk. Oldukça da heyecanlıydık. Finalde kardeşim ile karşılaştık ve onu yenerek birinci oldum" dedi.

5 kişiyi yenerek finale geldiğini söyleyen Murat Yılmazer ise "2 yıl önce güreşe başladım ve bu yıl ilk defa burada güreştik. İkizimle finalde eşleşmek güzel oldu. O beni yendi ama sonuçta birincilik ailemize geldiği için mutluyum" diye konuştu.

FK, EÖ - Edirne

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel İkizini Yenerek Birinci Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement