İl Başkanını Bir Cümle Koltuğundan Etti - Son Dakika
Güncel

İl Başkanını Bir Cümle Koltuğundan Etti

İl Başkanını Bir Cümle Koltuğundan Etti

AK Parti Teşkilatlardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ekrem Erdem, İzmir İl Başkanı Ömür Kabak'ın İstifasını, Bir Cümle Koltuğundan Etti.

13.12.2010 18:24

AK Parti teşkilatlardan sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ekrem Erdem, İzmir İl Başkanı Ömür Kabak'ın istifasını, referandum öncesi sarf ettiği "İzmir'de 'hayır' oyları 'evet' oylarından yüksek çıkarsa görevimden istifa ederim" sözü nedeniyle istediklerini açıkladı. Erdem, "Halkoylamasından sonra da bu konu gündemden düşmedi. Genel Merkez olarak değerlendirme yaptık. ya Kabak'la devam edecektik, ya yönetimin istifasını alıp Kabak'a görev verecektik, ya da bu durumu sinerjiye dönüştürerek il yönetimini yeniden yapılandıracaktık. Kabak bu sözü, teşkilatı motive adına söyledi ama yıpranmaya neden oldu, gündemden hiç düşmedi" dedi.

AK Parti İzmir İl Başkanı Ömür Kabak'ın istifasının ardından kente gelen Ekrem Erdem, partisinin İl Başkanlığı'nda yaptığı basın açıklamasında istifanın Kabak'ın referandum öncesi verdiği sözden kaynaklandığını belirterek, şunları söyledi:

"Biliyorsunuz halkoylaması öncesi İl Başkanımız bir istifadan söz etmişti. Halkoylamasından sonra da bu konu gündemden düşmedi. Genel Merkez olarak değerlendirmeler yaptık. ya Kabak'la devam edecektik, ya yönetimin istifasını alıp, Kabak'a görev verecektik, ya da bu durumu sinerjiye dönüştürerek il yönetimini yeniden yapılandıracaktık. Kabak bu sözü, teşkilatı motive adına söyledi ama yıpranmaya neden oldu, gündemden hiç düşmedi."

100 KİŞİNİN İSTİFASI İSTENDİ

AK Parti'nin 50 kişilik İzmir il yönetiminin ve 50 kişilik yedek üyelerinin de istifasını isteyen Erdem, "Biz güçlü bir partiyiz. Bakın o kadar kişinin istifalarını istiyoruz ama arkadaşların en ufak bir kırgınlık ve küskünlüğü yok. Kaliteli teşkilat var. Yeni yapılanma yapacağız. Bugüne kadar güzel şeyler yapıldı. Ömür Bey, bugün değilse bile, yarın teşkilatımızın şu ya da bu kademesinde görev yapacak" diye konuştu.

Ömür Kabak'a yeniden aynı görevin verilmeyeceğini kaydeden Erdem, kadın ve gençlik kolları, il yönetimi, ilçe başkanları, belediye başkanları, il genel ve belediye meclis üyeleri, eski meclis üyeleri ve partinin kurucularına dağıttıkları formda 'il başkanı kim olsun?' diye sorduklarını dile getirerek, "Buraya bir isimle gelmedik. Buradan bir isim almaya geldik. İzmir'de uzlaşma sağlayıp, kabul görecek bir ismin arkasındayız. Süreci en kısa zamanda tamamlayıp, isimleri Başbakan'a sunacağım. Daha bütün bir yapıyı oluşturmak istiyoruz" dedi.

YİNE SÖYLERİM

Görevinden istifa eden AK Parti İzmir İl Başkanı Ömür Kabak da ayrıca yaptığı basın açıklamasında Genel Merkez'in isteği ile görevi bıraktığını belirterek, sözünü tutmuş olmanın sevincini yaşadığını ifade etti. Kabak, şunları söyledi:

"12 Eylül gecesi referandum sonuçlarını alınca, Genel Merkez'e istifamı sözlü olarak sundum. Bana bir değerlendirme yapacaklarını o zamana kadar görevime devam etmemi istediler. Bu süre içinde Genel Merkez'e benimle ilgili bazı iddialar gitti. O konuda da araştırma yapıldı. Ancak cuma günü bu süreç sona erdi. Benden istifamın kabul edildiği ve istifamı yazılı vermem gerektiği söylendi. 12 Eylül referandumuyla ilgili söylediğim 'istifa edeceğim' sözünü görünüşte de olsa tutamamak beni acıtıyordu. Bu istifa o sözümün yerine gelmiş olması açısından önemli. 12 Eylül gecesi istifamı sunmuştum. İstifa ile parti bağlantımız kopmuyor, tam tersine daha da kuvvetlenerek devam edecek. Partiye bağlılığım sade bir üye olarak da aynı kararlılıkla devam edecek. 18 ay il başkanlığı yaptım. Geriye dönüp baktığımda en ufak bir pişmanlık duymuyorum. Aynı sözleri yine söyleyeceğimden eminim. Bu süreçte basın önünde konuşmadım. AK Parti'ye olan sorumluluğum ve iç işlerini basın önünde konuşmama hassasiyetim devam ediyor."

'MEVLAM NEYLERSE GÜZEL EYLER'

Kabak, parti içi muhaliflerin iddialarının Genel Merkez tarafından kendisine sorulmadığını, bu konuda savunmasının bile alınmadığını dile getirerek, şöyle konuştu:

"İddialar bana hiç sorulmadı, Genel Merkez'in nezaketi açısından söylendi. Bana bir açıklama yapılmadı. Çalışmak, partiyi anlatmak, temsil etmek konularında elimden geleni yaptım. Başarılı olup olmadığım kamuoyunun taktiridir. Mevlam neyler, neylerse güzel eyler. Kırgınlık kesinlikle yok. En ufak bir kırgınlığım söz konusu değil. Bu işlerin doğasında olan şeyler bunlar. Hatta biraz önce sevincimi söyledim. 18 ay gibi il başkanlığını yapmak onuru bize bir miras olarak kaldı."

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel İl Başkanını Bir Cümle Koltuğundan Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement