İl Sağlık Müdürü Dokucu'dan Uyarılar... - Son Dakika
Güncel

İl Sağlık Müdürü Dokucu'dan Uyarılar...

İl Sağlık Müdürü Dokucu\'dan Uyarılar...

İstanbul İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Ali İhsan Dokucu, düzenlediği basın toplantısıyla kurban kesimi kazalarıyla ilgili uyarılarda bulundu

12.11.2010 20:32

İstanbul İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Ali İhsan Dokucu, düzenlediği basın toplantısıyla kurban kesimi kazalarıyla ilgili uyarılarda bulundu. Dokucu, "Kurban kesimi sırasında bazı vatandaşların dikkatsizlikleri sonucu küçük travmalar, bazen de büyük uzuv yaralanmaları yaşanabiliyor. Vatandaşların bu konuda daha dikkatli davranması ve kurban kesimini işini uzmanlarına bırakması gerekir" dedi.

Uzuv kopması ile yaralanmayı ayırt etmek gerektiğini belirten Dokucu, "Uzuv kopmalarıyla alakalı süreçte çok ciddi sorunlar çıkmaması için mutlaka profesyonel ellere gitmek gerekir. Basit kesileri birçok hastanemiz tedavi edebilecektir. Kopmaya yakın veya kopma, mutlaka mikro cerrahi müdahale gerektirir. Bu mikro cerrahi müdahale İstanbul'da ancak belli merkezlerde yapılabilmektedir" diye konuştu.

İstanbul'da yaklaşık 50 mikro cerrahi uzmanı bulunduğunu ifade eden Dokucu, uzuv yaralanmalarında en önemli unsurun 112'yi aramak olduğunu belirtti. Dokucu, "Vatandaş kendi imkanlarıyla hastane hastane dolaşırsa hem kendisi çok mağdur olacak, hem de bizim bu işi planlamamızla alakalı doğru zamanda doğru adrese gitmeyle alakalı sorunu çözememiş olacağız. Daha önce birkaç talihsiz olguda maalesef bu yaşandı. Başka bir merkez boşken, bir arkadaşımız 6 tane hastane dolaşıp hepsinden ret cevabı alabiliyor. Ancak o sırada iki tane boş hastanemiz var. Bunun 112 inisiyatifinde yapılması durumunda daha az vatandaş mağduriyeti yaşanabileceğin gördük. Kopma veya kopmaya yakın bir tablo varsa, araca binip hastaneye gitmek yerine 112'yi çağırmak daha avantajlı. Şöyle ki kişinin birkaç tane hastane gezmesi yerine bizim 112'nin İstanbul için ortalama 8 dakikada olay yerine gelip ilgili hastaneye haberli olarak gitmesi daha doğru olacaktır" diye konuştu.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel İl Sağlık Müdürü Dokucu'dan Uyarılar... - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement