İlçede İlk Kez Eğitsel Drama Kursu Açtı. - Son Dakika
Güncel

İlçede İlk Kez Eğitsel Drama Kursu Açtı.

İlçede İlk Kez Eğitsel Drama Kursu Açtı.

Seydişehir 'de ilk kez yaz okulu kapsamında eğitimde ve iletişimde önemli bir araç olarak nitelendirilen eğitsel drama kursu açıldı.

22.06.2013 11:39

Eğitsel drama ile özgüveni olan üretken, sorgulayan, kendini doğru ifade edebilen bireyler yetiştirmenin amaçlandığı kurstan 4 ile 8. sınıf arasındaki 10-14 yaş gurubu öğrencilerin faydalanacak.

Kursta yaş gruplarına göre pazartesi, salı, çarşamba günleri 1,5 saatlik iki grup halinde Merkez İlköğretim Okulu Toplantı Salonunda eğitim verilecek.

Seydişehir Belediye Başkanı Abdulkadir Çat'ın şehir dışında olması nedeniyle Eğitsel drama kursunun açılışını yapan Başkan Vekili Mümün Kutun yaptığı konuşmada Belediye Başkanının selamlarını ileterek;"Belediyemizin yaz okulları bünyesinde açılan eğitsel drama kursunun çocuklarımız için faydalı olacağını ümit ediyoruz.Katlımın yüksek olması, velilerimizin ve öğrencilerimizin ilgisini ve duyarlılığını gösteriyor.Öğrencilerimize başarılar diliyor ve iyi bir tatil geçirmelerini temenni ediyorum" dedi.

Eğitsel drama eğitimini veren Gürhan Alan ise eğitsel dramanın uzmanlar tarafından "kurallar içinde sınırsız özgürlük" olarak tanımlandığını belirtti. Alan ayrıca, eğitsel dramanın çocukların doğaçlama yeteneklerini, olay ve olgu karşısında farklı düşünebilme, olaylara farklı açılardan bakma yeteneklerini geliştirdiğini, hafızalarını güçlendirmelerine ,icat yeteneklerini geliştirmelerini sağlayan, analitik düşünme becerisini kuvvetlendiren tiyatronun bir kolu olduğunu belirtti.Seydişehir'de ilk kez eğitsel drama kursunun açılmasını sağlayan Belediye Başkanı Abdulkadir Çat'a teşekkür etti.

Velilerle kısa bir eğitsel drama çalışması yapılarak çocukların nasıl ve ne şekilde eğitim alacakları konusunda yaparak ve yaşayarak kısa bir eğitim almaları sağlandı.

Tüm veliler etkinliğe istekli bir şekilde katılarak eğlenceli vakit geçirdiler.Çocuklar da annelerini büyük bir keyifle izlediler.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel İlçede İlk Kez Eğitsel Drama Kursu Açtı. - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement