İnanç Turizminin Başkenti: Edirne - Son Dakika
Güncel

İnanç Turizminin Başkenti: Edirne

İnanç Turizminin Başkenti: Edirne

Ramazan ayı nedeniyle Edirne'de inanç turizmi yoğunluğu yaşanıyor.

13.08.2012 16:03

Ramazan ayı nedeniyle Edirne'de inanç turizmi yoğunluğu yaşanıyor.

İnanç turizmi kapsamında gelen ziyaretçiler, başta Selimiye Camisi olmak üzere kentteki farklı özellikleri içinde barındıran cami, türbe ve külliyeleri ziyaret ediyor.

Yakın il ve ilçe belediyelerinin ve turların organizasyonuyla Edirne'ye gelenler, eski bir payitahtta güzel bir gün geçirmenin yanı sıra oruçlarını da Selimiye Camisi çevresinde açıyorlar.

Edirne Müftüsü Ömer Taşçıoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, inanç turizmi kapsamında özellikle Ramazan ayında Edirne'ye Türkiye'nin dört bir yanından ziyaretçi geldiğini söyledi.

Taşçıoğlu, eski bir Osmanlı başkenti ve bir çok Türk - İslam eserlerinin şaheserini barındıran Edirne'nin özelikle Ramazan ayında civar il belediyelerinin düzenlediği turlar aracılığıyla ziyaretçi akınına uğradığını ifade etti.

-29 yıllık gelenek bozulmadı

İstanbul Büyükçekmece Belediyesi'nin 29 yıldır gelenek haline getirdiği Ramazan ayı Edirne gezisi geleneği bu yıl da bozulmadı.

Büyükçekmece Belediyesi'nin organizasyonuyla İstanbul'daki 3 bin 150 kadın Edirne'ye getirildi. Kafileler halinde Edirne'ye gelen kadınlar ilk olarak Selimiye Camisi'ni gezerek, burada namaz kıldı. Kentteki diğer ibadethaneleri gezecek olan kadınlar iftarlarını da akşam Edirne'de yapacaklar.

Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün de, 29 yıldır gezi dolayısıyla Edirne'ye binlerce kişi getirdiklerini söyledi.

Kültür gezisi ve inanç turizmi kapsamında düzenlenen ziyaret ile tarihin de öğrenildiğini belirten Akgün, "Uzun zaman Osmanlı Devleti'ne başkentlik yapmış olan Edirne, bu gezi ile hem tanıtılıyor hem de kalkındırılıyor. Her yıl Ramazan ayında Edirne esnafı bizi bekliyor. Gezide sadece kadınlar var. Selimiye Camisi'ni gezen kadınlar çarşılara da gidecek. İftarımızı da burada Meriç boyunda hep beraber açacağız. Teravih namazından sonrada Edirne'den ayrılacağız" diye konuştu.

Muhabir: Cihan Demirci/ Salih Baran

Yayıncı: J.Jale Durgun - EDİRNE

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel İnanç Turizminin Başkenti: Edirne - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement