İncesu Belediyesindeki yolsuzluk iddialarına ilişkin dava - - Son Dakika
Güncel

İncesu Belediyesindeki yolsuzluk iddialarına ilişkin dava -

Kayseri'nin İncesu ilçesi Belediye Başkanı Zekeriya Karayol, dün beraatiyle sonuçlanan davaya ilişkin, "Hakkımda rüşvet ile ilgili hiçbir dava açılmamıştır.

13.12.2013 18:45

Kayseri'nin İncesu ilçesi Belediye Başkanı Zekeriya Karayol, dün beraatiyle sonuçlanan davaya ilişkin, "Hakkımda rüşvet ile ilgili hiçbir dava açılmamıştır. Hakkımda icbar suretiyle irtikap suçuyla dava açılmıştır. Bu da kamu görevlisinin görevini kullanarak kendisine veya başkasına menfaat sağlamasıyla ilgilidir" dedi.

Karayol ve Avukatı Serkan Gürbüz konuyla ilgili Kayseri Gazeteciler Cemiyeti'nde basın toplantısı düzenledi.

Karayol, Büyükşehir Belediyesinde çalışan Hacı Ali Hamurcu'nun 2007 yılında Kayseri Emniyet Müdürlüğü'ne verdiği ifadeyle başlayan sürecin dün gerçekleştirilen mahkemeyle sona erdiğini belirtti.

Hakkında açılan davanın kamu davası olduğunu belirten Karayol, şöyle devam etti:

"2009 yerel seçimler öncesi CHP'li 18 milletvekili Kayseri'ye gelip basın toplantısı düzenlediler. Daha önce 'kovuşturmaya yer yok' kararı verilen dosyanın usulsüz kapandığını iddia ederek, yeniden şikayetçi olmuşlardır. Savcılık da dosya üzerinde gizlilik kararı almıştır. Dosya yeniden ele alınmıştır. Hacı Ali Hamurcu, Hilal Aybak, Süleyman Temeltaş ve şahsımla ilgili kamu davası açıldı. Bizlerle ilgili olan husus Örenşehir mevkisinde Yağan Petrol olarak bilinen petrol istasyonunun belediyemize müracaatı sonrası almış olduğu yapı kullanma ruhsatı ile ilgili kanun gereği büyükşehir belediyemize müracaat edip gsm ruhsat talebinde bulunmasıyla ilgilidir. Diğer iki sanık Hamurcu ve Temeltaş'ın ise taksi duraklarının ruhsatlandırılmasıyla ilgili bir yargılama süreci başlamıştır. Avukatım iki kez konuların farklı olduğunu, dosyaların ayrılmasını istemiştir ancak kabul edilmemiştir."

İddianame hazırlanırken kendisinin ifadesine başvurulmadığını vurgulayan Karayol, iddianamenin bu şekilde hazırlanmasını hukuk ve hakkaniyete uygun bulmadıklarını kaydetti.

Kayseri 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde başlayan yargılama sürecini değerlendiren Karayol, "Yargılamanın ilk aşamasına katılan bir siyasi partinin milletvekilleri mahkeme salonunu işgal etmişlerdir. İncesu Belediyesi tüzel kişiliği adına imar harçları nedeniyle düzenlenmiş, belediyenin kayıtlarında olan, imar tadilatı yapılmadığı için ilgilinin isteği üzerine iptal yazılarak iade edilmiş çekin 'hamiline' olduğu iddiasında bulunmuşlardır. Hakkımda rüşvet ile ilgili hiçbir dava açılmamıştır. Hakkımda icbar suretiyle irtikap suçuyla dava açılmıştır. Bu da kamu görevlisinin görevini kullanarak kendisine veya başkasına menfaat sağlamasıyla ilgilidir. Belediye kayıtlarına işlenen çekin şahsıma veya bir başka birine menfaat temini olarak kabul edilmesi mümkün değildir" şeklinde konuştu.

Davanın bir siyasi parti tarafından etkilenmeye çalışıldığını öne süren Karayol, duruşma sırasında milletvekillerinin avukatların cep telefonlarına mesajlar gönderdiklerini, adil yargılamayı etkilemek adına gayret gösterdiklerini savundu.

Karayol, yargılama aşamasında mahkemeye isimsiz, imzasız mektuplar gönderildiğini iddia ederek, "Hiçbir fiilim olmadığı halde 3 yıl süren bir dava süreci yaşadık. Dün mahkeme kararını vererek bir suç unsuru olmadığını belirterek, beraatimizi açıkladı" dedi.

Karayol, kendilerine iftira atan kişiler hakkında kanuni yollardan hakkını arayacağını da sözlerine ekledi.

Avukat Gürbüz ise soruşturma aşamasında hukukun pekçok maddesinin çiğnendiğini savundu.

Toplantıda tartışma konusu çekin fotokopisi gazetecilere dağıtıldı.

Kayseri Cumhuriyet Başsavcılığınca 2007 yılında yapılan soruşturma kapsamında İncesu Belediye Başkanı Zekeriye Karayol, o dönem Büyükşehir Belediyesi İmar Dairesi Şube Müdürü olan Hilal Aybak, eski Kayseri Büyükşehir Belediyesi Ulaştırma Koordinasyon (UKOME) Başkanı Süleyman Temeltaş, UKOME'nin eski çalışanı Hacı Ali Hamurcu hakkında ilçede LPG istasyonu açmak isteyen Yağmur Çöl, Mehmet Özet, Mehmet Demir ve Çetin Akkaya'dan rüşvet alındığı ve dolandırıcılık yapıldığı iddiasıyla dava açılmıştı. Karayol, "görevi kötüye kullanma" iddiasıyla tutuksuz yargılandığı davada dün beraat etmişti.

İncesu Belediyesindeki yolsuzluk iddialarına ilişkin dava -
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel İncesu Belediyesindeki yolsuzluk iddialarına ilişkin dava - - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement