İngiltere'de "En İyi Başbakan": David Cameron - Son Dakika
Güncel

İngiltere'de "En İyi Başbakan": David Cameron

İngiltere\'de "En İyi Başbakan": David Cameron

Ülkede yapılan son kamuoyu yoklaması Cameron'ın partisini, İşçi Partisi'nin gerisinde gösterse de "En iyi Başbakan" sorusuna "Cameron" yanıtı verildi

13.11.2013 11:17

İngiltere'de yapılan son kamuoyu yoklaması, muhalefetteki İşçi Partisi'ni önde gösterse de "En iyi Başbakan kim" sorusuna verilen yanıt, Muhafazakar Parti'nin lideri David Cameron oldu.

ICM araştırma şirketinin Guardian gazetesi için yaptığı anketin sonuçlarına göre, ülkede muhalefetteki İşçi Partisi'ne destek yüzde 38, koalisyon hükümetinin büyük ortağı Muhafazakar Parti'ye destek yüzde 30, hükümetin küçük ortağı Liberal Demokrat Parti'ye destek yüzde 13, aşırı sağcı ve Avrupa Birliği karşıtı görüşleriyle bilinen Birleşik Krallık Bağımsızlık Partisi'ne (UKIP) destek ise yüzde 10. İşçi Partisi ile Muhafazakar Parti arasındaki yüzde 8'lik farkın, mart ayından bu yana ortaya çıkan en büyük fark olduğuna dikkat çekildi.

Ancak aynı ankette, "En iyi Başbakan kim" sorusuna, yüzde 32 Muhafazakar Parti Genel Başkanı David Cameron, yüzde 27 İşçi Partisi Genel Başkanı Ed Miliband, yüzde 13 UKIP Genel Başkanı Nigel Farage, yüzde 8 ise Liberal Demokrat Parti Genel Başkanı Nick Clegg yanıtını verdi.

David Cameron ile Ed Miliband'in liderlik özellikleriyle ilgili soruların da yöneltildiği kamuoyu yoklamasında, Cameron'ın kriz yönetiminde ve imaj açısından Miliband'e göre daha iyi olduğunun düşünüldüğü ortaya çıktı. Ancak "beni anlıyor" ve "birçok politikacıdan daha dürüst" kategorilerinde Miliband, Cameron'ın önünde yer aldı.

ICM şirketi, kamuoyu yoklamasını 8- 10 Kasım tarihlerinde 18 yaş üzerindeki bin kişiyle yaptı. İngiltere'de genel seçim 2015 yılının Mayıs ayında yapılacak. - London, City of

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel İngiltere'de 'En İyi Başbakan': David Cameron - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement