İngiltere'nin Avrupa Birliği'nden Çıkışı Makedonya Basınında - Son Dakika
Güncel

İngiltere'nin Avrupa Birliği'nden Çıkışı Makedonya Basınında

İngiltere\'nin Avrupa Birliği\'nden Çıkışı Makedonya Basınında

İngiltere'de yapılan referandumla Avrupa Birliği'nden ayrılma kararı Makedonya basınında da geniş yankı buldu.

25.06.2016 15:02

İngiltere'de yapılan referandumla Avrupa Birliği'nden ayrılma kararı Makedonya basınında da geniş yankı buldu.

Nova Makedonya gazetesi baş sayfasında " Avrupa Birliğine uyanma çağrısı" başlığını attı. Yazının devamında Avrupa'nın aynısı olmadığını,İngiltere'nin bilinmeyen sularda yüzdüğünü yazdı. İngiltere referandumuyla Avrupa Birliği tarihinde ilk defa bir üyesini kaybettiği ifade edildi. Şimdi Avrupa Birliği'nin Avrupa entegrasyonunu hayatta tutması için çareler bulması gerektiğini ve Avro –Atlantik yolunda gitmek isteyen ülkeler için çekiciliğini koruması gerektiği vurgulandı.

Utrinski Vesnik ise "İngiltere'nin elveda demesi Avrupa'yı şok etti" başlığıyla İngiltere'nin Brexit kararıyla Avrupa'da şok yarattığını yazdı. Gazete, İngiltere Bağımsızlık Partisi (UKIP) lideri Nigel Farage'nin Referandum sonuçlarını Büyük Britanya için bir " bağımsızlık günü" olarak değerlendirdiğini, karşı tarafın da " Felaket" dediğini yazdı.

Vest gazetesi ise baş sayfasından haberi vererek " Brexit, Avrupayı kırdı" başlığını yazdı. Habere geniş yer vererek Avrupa ve İngiltere için üzüntülü gün ifadesini kullandı.

Bu gazetede Makedonya Cumhurbaşkanı Gjorge İvanov'un bu konuyla ilgili değerlendirmesini " Avrupa Birliği'nin Yugoslavya yolunda gitmesinden tedirginim" başlığını yazdı. İvanov'un,Avrupa Birliği'nde değişimin kaçınılmaz olduğunu, böyle bir ortamda yeni karar alma yöntemlerinin bulunması gerektiği sözlerini de aktardı. - P

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel İngiltere'nin Avrupa Birliği'nden Çıkışı Makedonya Basınında - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement