Irak Meclis Başkanı Nuceyfi, Muhtaroğlu Ailesini Ziyaret Etti - Son Dakika
Güncel

Irak Meclis Başkanı Nuceyfi, Muhtaroğlu Ailesini Ziyaret Etti

Irak Meclis Başkanı Nuceyfi, Muhtaroğlu Ailesini Ziyaret Etti

Ulasal ve uluslararası kanallardan tepkiler ve taziyeler devam ederken bugün Irak Parlemanto başkanı Usame El-Nuceyfi Tuzhurmatu kentine bir ziyaret yaparak Muhtaroğlu ailesine taziyelerini iletti.

10.07.2013 18:24

Ulasal ve uluslararası kanallardan tepkiler ve taziyeler devam ederken bugün Irak Parlemanto başkanı Usame El-Nuceyfi Tuzhurmatu kentine bir ziyaret yaparak Muhtaroğlu ailesine taziyelerini iletti. Bir grup parlemanto yetkilisi ve milletvekilleri ile birlikte gelen El-Nuceyfi'yi Muhtaroğlu ailesinden kardeşleri Ahmet Haşim Muhtaroğlu ve Heytem Haşim Muhtaroğlu karşıladı.

El-Nuceyfi ve beraberindeki heyet aileye taziye dileklerini iletip bu tür saldırıların durdurulması gerektiğini söyledi. El-Nuceyfi yaptığı konuşmada bu tür saldırıların amacının Türkmenleri Türkmenlere düşürmek ve Türkmenlerle diğer etnik gruplar arasında çatışma yaratmak olduğunu belirtti. Şehit Türkmen liderin kardeşi Heytem Muhtaroğlu ise, "Türkmenler Irak birliğini savundukları için hedef alınıyorlar. Maalesef rahmetli Ali Haşim Muhtaroğlu her fırsatta Türkmenleri koruyacak bir Türkmen gücü kurma isteğini dile getirdi ama buna kulak asan olmadı" dedi.

El-Nuceyfi yaptığı açıklamada ayrıca şunları söyledi:

"Türkmenler tarafı olmadıkları bir çatışmanın kurbanı oluyorlar. Biz isteriz ki Türkmenler ve her türlü kültürel, siyasal ve ekonomik hakları korunsun. Parlemento'da İnsan Hakları, Savunma ve Güvenlik ve Sağlık komisyonlarından birer soruşturma komisyonu kuruldu bunlar Tuzhurmatu'ya gelerek ve her şeyi tüm detayları ile inceleyip Parlemento'da basına açık bir şekilde açıklayacaklar. Gelişimizin nedeni Muhtaroğlu ailesine taziye dileklerimizi iletmektir. Böylelikle taziyemizi tüm Türkmen milletine iletmiş oluruz çünkü Muhtaroğlu kahramanca, en zor durumlarda bile Türkmenlerin haklarını aradı ve savundu. Türkmenleri koruyacak güçlerin kurulmasının gerekli olduğuna inanıyoruz. Bu kent çok büyük ihmale uğradı bunun için hükümet tarafından bir uyanış olması lazım ve bölgeye hizmet ve güvenlik konusunda takviye yapılması lazım. Türkmenleri korumak gerekir. Refah içinde yaşamak onların da hakkıdır. Türkmenleri hedef almak ve göz ardı etmek Irak'ın tamamını hedef almak ve göz ardı etmek demektir. Bir bütün Irak istiyorsak Irak'ı oluşturan etnik yapıyı korumalıyız. Tuzhurmatu'nun vilayet olması konusunu anayasal ve hukuksal açıdan düşünmek lazım."

El-Nuceyfi gazetecilerden başka nereleri ziyaret edeceği konusunda bir soru geldiğinde ileride herkesle temasa geçeceklerini fakat bugünkü geliş amaçlarının Muhtaroğlu ailesine taziye dileklerini iletmek ve Türkmen milletinin yanında olmak olduğunu belirtti.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Irak Meclis Başkanı Nuceyfi, Muhtaroğlu Ailesini Ziyaret Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement