Irak'taki Çatışmalar - Son Dakika
Güncel

Irak'taki Çatışmalar

Irak\'taki Çatışmalar

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi Başkanı Mesut Barzani, parlamentoda milletvekilleriyle bir araya geldi.

03.07.2014 13:12

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başkanı Mesut Barzani, parlamentoda milletvekilleriyle bir araya geldi.

Barzani'yi, IKBY Parlamentosu Başkanı Yusuf Muhammet ile diğer parti temsilcileri karşıladı. Milletvekilleri, yapılan oylamada konuların hassas olması nedeniyle oturumun basına kapalı olmasını istediler. Bunun üzerine oturum, basına kapatıldı.

Alınan bilgiye göre oturumda, Irak'ta IŞİD terör örgütünün saldırılarıyla başlayan yeni durumu ele alınacak. Ayrıca Barzani ve milletvekilleri, Kürt bölgesinin geleceğini tayin etme noktasında referandum veya diğer seçenekler konusunda görüş alışverişinde bulunacak.

İslami Hareket Partisi Milletvekili Şivan Kaladizi, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Barzani, Irak'ta son yaşanan gelişmelerle ilgili milletvekillerin sorularını cevaplayacak. Barzani'nin, parlamento ziyareti çok önemli ve tarihidir. Kürdistan halkının kaderiyle ilgili kararlar alınmasını bekliyoruz" dedi.

Kürdistan Demokrat Partisi (KDP) Grup Sözcüsü Ümit Hoşnav da kapalı oturumdan sonra Barzani'nin, Meclis Genel Kurulunda bir konuşma yapacağını söyledi.

Hoşnav, Irak'taki siyasi durum, Kürt bölgesinin güvenliği, sorunlu bölgelerin geleceği ve referandum meselesinin oturumda ele alınacak başlıca gündem maddeleri olduğunu ifade etti.

Bu arada toplantıdan önce parlamento önünde toplanan bir grup, Kürt bölgesinin bağımsızlığına destek gösterisi düzenledi. - Erbil

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Irak'taki Çatışmalar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement