İran'la Nükleer Müzakereler - Son Dakika
Güncel

İran'la Nükleer Müzakereler

İran\'la Nükleer Müzakereler

Beyaz Saray Sözcüsü Carney: "Unutmamak gerekir ki hiç kimse bir gecede önemli bir ilerleme beklememeli. Bunlar karmaşık konular, teknik meseleler var"

16.10.2013 22:53

Beyaz Saray Sözcüsü Jay Carney, İran ile BM Güvenlik Konseyi'nin 5 daimi üyesi ve Almanya (P5+1) ülkeleri arasında Cenevre'de yapılan görüşmelerden hiç kimsenin bir gecede ilerleme beklememesi gerektiğini söyledi.

Carney, Beyaz Saray'da düzenlediği günlük basın brifinginde konuyla ilgili soru üzerine, Cenevre'deki görüşmelerin ilk gününde P5+1 ile İran'ın teknik birçok konuyu tartıştığını ve kendilerinin İran'ın yaptığı sunumu "yararlı" bulduğunu hatırlattı.

İran'ın, bugüne kadar görmedikleri seviyede ciddilik içeren yeni teklif sunduğunu belirten Carney, "Unutmamak gerekir ki hiç kimse bir gecede önemli bir ilerleme beklememeli. Bunlar karmaşık konular, teknik meseleler var. Başkan Obama'nın dediği gibi, geçmişe dayanan karşılıklı bir güvensizlik var. Burada sorumluluk, uluslararası yükümlülüklere uyma noktasında İran'a ait ve herhangi bir anlaşma, İran'ın programının özellikle barışçıl amaçlı olduğunu uluslararası topluma kanıtlamak zorunda" dedi.

AB'nin başkanlık ettiği P5+1 ile İran arasında Cenevre'de Tahran yönetiminin nükleer programına ilişkin iki gün süren müzakereler gerçekleştirilmiş, görüşmeler sonunda, tarafların Cenevre'de 7-8 Kasım'da tekrar toplanması kararlaştırılmıştı. - Washington DC

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel İran'la Nükleer Müzakereler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement