İran'la Nükleer Müzakereler - Son Dakika
Güncel

İran'la Nükleer Müzakereler

İran\'la Nükleer Müzakereler

AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Catherine Ashton'ın Sözcüsü Mann: "Önemli ve detaylı müzakereler yapıldı"

21.11.2013 21:39

İran ile BM Güvenlik Konseyi'nin 5 daimi üyesi ve Almanya (5+1) arasında İran'ın nükleer programına ilişkin Cenevre'de yürütülen müzakerelerin üçüncü turunda, önemli ve detaylı müzakereler yapıldığı bildirildi.

BM Cenevre Ofisi'nde yapılan müzakerelere ilişkin basın mensuplarına bilgi veren AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Catherine Ashton'ın Sözcüsü Michael Mann, ikili ve çok taraflı temasların gerçekleştiğini belirtti.

Mann, "Önemli ve detaylı müzakereler yapıldı" dedi.

Masadaki anlaşma, ilk etapta İran'a uygulanan yaptırımların hafifletilmesi karşılığında İran'ın programının ilerlememesi ve bazı durumlarda geriye gitmesini öngörüyor. Altı aylık bir süre için geçerli olması beklenen anlaşma, daha kapsamlı bir uzlaşı için gerekli ön metni oluşturuyor.

Diğer taraftan, İran heyetinin, müzakerelere ilişkin pek çok konunun yanı sıra anlaşma metninde uranyum zenginleştirme hakkının yer almasını istediği belirtiliyor.

Müzakerelere yarın da devam edilecek. - Cenevre

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel İran'la Nükleer Müzakereler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement