İran'la Nükleer Müzakereler - Son Dakika
Güncel

İran'la Nükleer Müzakereler

İran\'la Nükleer Müzakereler

AB Yüksek Temsilcisi Ashton'ın, 5+1 ülkeleri dışişleri bakanlarını henüz masaya çağırmadığı bildirildi

22.11.2013 17:37

Avrupa Birliği (AB) Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Catherine Ashton'ın, BM Güvenlik Konseyi'nin 5 daimi üyesi ve Almanya (5+1) dışişleri bakanlarını, İran'ın nükleer programına ilişkin müzakereler için henüz masaya çağırmadığı bildirildi.

AA muhabirine bilgi veren AB Yüksek Temsilcisi Ashton'ın Sözcüsü Michael Mann, Yüksek Temsilci Ashton'ın henüz bu şekilde bir çağrı yapmadığını kaydetti.

Mann, İran ile bir anlaşmaya yaklaşılırsa Ashton'ın dışişleri bakanlarını masaya çağıracağını belirtti.

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov'un devam eden üçüncü tur müzakerelere katılmak için Cenevre'ye geleceği bildirilmişti.

Lavrov'un müzakerelere katılacak olması, ikinci tur görüşmelerin son aşamasında olduğu gibi, müzakerelerin bundan sonra dışişleri bakanları seviyesine yükseltilmesi ihtimalini gündeme getirdi.

BM Cenevre Ofisi'nde siyasi direktörler seviyesinde gerçekleşen üçüncü tur müzakerelerde, 5+1 heyetine AB Yüksek Temsilcisi Ashton, İran heyetine ise İran Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif başkanlık yapıyor.

Masadaki anlaşma, ilk etapta İran'a uygulanan yaptırımların hafifletilmesi karşılığında İran'ın programının ilerlememesi ve bazı durumlarda geriye doğru gitmesini öngörüyor. Altı ay geçerli olması beklenen anlaşma, daha kapsamlı bir uzlaşı için gerekli ön metni oluşturuyor.

Diğer taraftan, İran kaynakları, 5+1 ülkelerinin, İran'ın kendi topraklarında uranyum zenginleştirme hakkını kabul ettiğini belirtiyor. - Cenevre

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel İran'la Nükleer Müzakereler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement