İslahiye Çadır Kentte Karne Heyecanı - Son Dakika
Güncel

İslahiye Çadır Kentte Karne Heyecanı

İslahiye Çadır Kentte Karne Heyecanı

İslahiye Çadır Kent’te UNICEF tarafından yaptırılan okulda 2 bin 544 Suriyeli öğrenci yarıyıl karnelerini aldı.

24.01.2014 18:05

İslahiye Çadır Kent'te UNICEF tarafından yaptırılan okulda 2 bin 544 Suriyeli öğrenci yarıyıl karnelerini aldı.

Birleşmiş Milletler Yardım Fonu (UNICEF) tarafından AFAD işbirliğiyle ülkelerinden kaçarak Türkiye'ye sığınan ve İslahiye'deki çadır kente yerleştirilen Suriyeli çocuklar için yaptırılan 24 derslikli okulda karne heyecanı yaşandı. Geçtiğimiz yıl 5 Kasım 2013'de resmi açılışı yapılan okulda okuyan 2 bin 544 öğrenci dönem sonu karnelerini bugün Kaymakam Ünal Çakıcı, AFAD İl Müdürü Sinan Atakan ve UNICEF yetkililerinden aldı.

Anaokulu, ilkokul, ortaokul ve lise sınıflarında eğitim verilen okulda 46 şube bulunuyor. İkili eğitim sistemi ile eğitim verilen okulda 245 anaokulu öğrencisi, bin 198 ilkokul öğrencisi, 957 ortaokul öğrencisi, 144 lise öğrencisi eğitim görüyor. 2 konteynırdaki 12'şer toplam 24 derslik ile eğitim verilen okulda 5'i Türk ve 64'ü Suriyeli olmak üzere 69 öğretmen görev yapıyor.

Kaymakam Ünal Çakıcı, Suriyeli misafirlerin eğitimlerini düzenli olarak yapmaları hususunda gerekli her türlü ihtiyaçlarını devlet olarak karşıladıklarını kaydetti.

Karne dağıtımı sırasında ailesiyle birlikte Suriye'nin Lazkiye kentinden 1,5 yıl önce Türkiye'ye gelen ve İslahiye Çadır kente yerleşen 5 yaşındaki ana sınıfı öğrencisi Hulud Recbu isimli çocuğun İstiklal Marşı'nı söylemesi herkesi duygulandırdı.

Suriye'nin İdlip kentinden ailesiyle birlikte savaştan kaçan 4. sınıf öğrencisi Fatima Hallag karne heyecanını ülkesinde yaşamak istediğini, ancak savaş nedeniyle Türkiye'de bulunduğunu ve büyüyünce öğretmen olmak istediğini söyledi. Karne dağıtımı sırasında UNICEF yetkilileri de çocuklara kırtasiye hediye etti. - GAZİANTEP

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel İslahiye Çadır Kentte Karne Heyecanı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement