İspanya'da beş İspanyol genç, açlık grevinde - Son Dakika
Güncel

İspanya'da beş İspanyol genç, açlık grevinde

Şenhan Bolelli - İspanya'da ekonomik krizden dolayı uygulanan kemer sıkma politikalarına ve yolsuzluğa karşı tepkilerini göstermek isteyen beş İspanyol genç açlık grevi yapıyor.

22.10.2013 11:33

Şenhan Bolelli - İspanya'da ekonomik krizden dolayı uygulanan kemer sıkma politikalarına ve yolsuzluğa karşı tepkilerini göstermek isteyen beş İspanyol genç açlık grevi yapıyor.

İspanya'da birçok gösteriye evsahipliği yapan başkent Madrid'deki Sol Meydanı'nı kendilerine mekan olarak seçen 25 yaşlarındaki gençler, ellerindeki ''hükümet istifa'' yazılı pankartla seslerini duyurmaya çalışıyor. AA muhabirine demeç veren gençlerden, 10 gün önce açlık grevini başlatan ilk isim olan Bilbaolu Jorge Arzuaga, ''Bunca yolsuzluk varken, bunların üzerine gidilmezken, her geçen gün artan işsizlik, hacizler, sağlık ve eğitim alanındaki kesintiler ile yoksulluktaki hızlı artış bizi artık dayanılmaz bir noktaya getirdi. Tüm bunlar olurken bizim amacımız aptal olmadığımızı ispat etmek. Bu veya başka şekilde eylemlerimiz devam edecek'' dedi. ''Hükümetin yolsuzluklarla mücadele edeceğine, krizin faturasını halktan kesmesine bıktık'' diyen Jorge, İspanyol hükümetini ''halka kulak vermemek, görmemezlikten gelmekle'' suçladı.

3 gündür açlık grevinde olan Juanma da, ''Artık ülkemizde yaşananlara dayanamıyoruz. Bu düzen bu şekilde gitmez'' şeklinde konuştu. ''Öfkeliler'' olarak adlandırılan, ekonomik krize karşı kendiliğinden ortaya çıkan halk hareketinin başlangıç merkezi olan Sol Meydanı'nda turistlerin de ilgisini çeken İspanyol gençler, ''15M'' veya ''Hemen gerçek demokrasi'' gibi ekonomik krizle birlikte oluşan hiçbir örgüt veya derneğe bağlı olmadıklarını belirtiyorlar.

Sadece su içerek açlık grevlerini sürdüren gençlere, polis şimdilik müdahale etmezken, Madrid'deki sağlık ekibi Samur da her gün gençleri sağlık kontrolünden geçiriyor.

İspanya\'da beş İspanyol genç, açlık grevinde
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel İspanya'da beş İspanyol genç, açlık grevinde - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement