İsrail Çevre Koruma Bakanı Peretz Türkiye'de - Son Dakika
Güncel

İsrail Çevre Koruma Bakanı Peretz Türkiye'de

İsrail Çevre Koruma Bakanı Peretz Türkiye\'de

Bakan Peretz İstanbul’da çevre konulu bir konferansa katılacak

05.12.2013 01:17

İsrail Çevre Bakanı Amir Peretz'in, İstanbul'da çevre konulu bir konferansa katılmak için Türkiye'ye gittiği bildirildi.

İsrail'in Kanal 2 Televizyonu, 2010 yılında meydana gelen ve 9 Türk vatandaşının İsrail askerleri tarafından öldürüldüğü "Mavi Marmara" olayının ardından İsrail'den Türkiye'ye bakan düzeyinde gerçekleşen ilk ziyaret olduğunu belirterek, Çevre Bakanı Peretz'in, İstanbul'da çevre konulu bir konferansa katılmak için Türkiye'ye gittiğini açıkladı.

-Amir Peretz kimdir?-

Türkiye'ye gelen Amir Peretz, İsrail kabinesinde sendika kökenli bir siyasetçi olarak biliniyor. Fas Yahudisi Peretz, geçen seçimlerde meclise şu anda Türkiye ile İsrail arasında tazminat müzakerelerini sürdüren Adalet Bakanı Tzipi Livni'nin Hattuna partisinden girdi.

Livni'nin partisindeki sağ kolu olarak bilinen Peretz, siyasi yaşamında İsrail Cumhurbaşkanı Şimon Perez'i İşçi Partisi lideriyken parti kongresinde yenilgiye uğratarak İşçi Partisi'nin genel başkanlığına oturmuştu.

Eski başbakanlardan Ehud Olmert'in hükümetinde de başbakan yardımcılığı görevinde de bulunan Peretz, İsrail'in 2006 yılında Lübnan'a düzenlediği saldırı sırasında İsrail ordusunun 33 kayıp vermesi ve Hizbullah'a ciddi bir darbe indirememesi nedeniyle İsrail kamuoyunun ciddi eleştirilerine maruz kalmıştı.

Peretz, 2007'de İşçi Partisi kongresinde koltuğunu Ehud Barak'a kaptırdıktan sonra geçen seçimlerde partisinden de istifa etti. Ardından Tzipi Livni'nin yeni kurduğu Hattuna partisine katılan Peretz, seçimlerde meclise yeniden girmeyi başararak, kabinede çevre bakanlığı koltuğuna oturdu. - Kudüs

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel İsrail Çevre Koruma Bakanı Peretz Türkiye'de - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement