İstanbul'daki 3. KCK Davası - Son Dakika
Güncel

İstanbul'daki 3. KCK Davası

İstanbul\'daki 3. KCK Davası

PKK'nın üst yapılanması KCK'ya ilişkin, aralarında gazetecilerin de bulunduğu 20'si tutuklu 46 sanığın yargılandığı davanın 25. duruşması başladı.

01.11.2013 10:43  Güncelleme: 10:57

Terör örgütü PKK'nın üst yapılanması KCK'ya ilişkin aralarında gazetecilerin de bulunduğu 20'si tutuklu 46 sanığın yargılandığı davanın 25. duruşması başladı.

İstanbul 15. Ağır Ceza Mahkemesi'nce, Silivri Ceza İnfaz Kurumları Yerleşkesi dışında oluşturulan büyük salonda görülen duruşmaya, 20 tutuklu ile 5 tutuksuz sanık katıldı.

Duruşmada Adalet Komisyonu listesinden seçilen 1 tercüman da hazır bulundu.

Tercüman aracılığıyla savunma yapan tutuksuz sanık Hamza Sümel, İstanbul Emniyet Müdürlüğü tarafından hazırlanan iddianame hakkında savunma yaptıklarını, iddianamede gösterilen delillerin reklam çalışmaları olduğunu, dosyaya çok sayıdaki çalışmalardan sadece BDP ile ilgili yapılan çalışmaların konulduğunu belirtti.

Sanık Sümel'in savunmasını yaptığı sırada duruşma salonunu aydınlatan lambalar söndü.

Mahkeme Başkanı Ali Alçık, "Kayıtlarda sıkıntı yok. Savunmanızı yapmaya devam edebilirsiniz" dedi.

Sanık Sümel de karanlıkta yazılı savunmasını okuyamadığını belirtti.

Duruşma, yaklaşık 15 dakika aradan sonra yeniden başladı. Savunmasına devam eden Sümel, "Bilgisayarlarda ele geçirilen çalışmalarda valilik ve kaymakamlıkların da çalışmaları bulunuyordu. Sadece BDP'nin ve muhalif basının çalışmaları iddianameye konulmuştur. Bu çalışmaların tümü BDP'nin ve belediyelerin çalışmalarıdır. Suçlanacak birşey yok. Bu çalışmaların hepsinin faturası da kesilmiştir" diye konuştu.

Duruşma, Sümel'in savunmasını yapmasıyla devam ediyor. - İstanbul

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel İstanbul'daki 3. KCK Davası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement