İstanbul'u İzmir'in Çiçeği Süsleyecek - Son Dakika
Güncel

İstanbul'u İzmir'in Çiçeği Süsleyecek

İstanbul\'u İzmir\'in Çiçeği Süsleyecek

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, kentin park ve bahçelerini süsleyecek mevsimlik çiçek, fidan ve çalı temini için Bayındır ve Ödemişli üreticilerle 'Çiçek Alım Sözleşmesi' imzaladı.

18.07.2011 17:45

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, kentin park ve bahçelerini süsleyecek mevsimlik çiçek, fidan ve çalı temini için Bayındır ve Ödemişli üreticilerle 'Çiçek Alım Sözleşmesi' imzaladı.

İstanbul Büyükşehir Belediyei, İzmir'in Ödemiş ve Bayındır ilçelerindeki çiçek ve fidan üreticilerine destek vermek amacıyla 12 Haziran seçimleri öncesinde yüklü miktarda mevsimlik çiçek alımı için harekete geçmişti. Geçen 8 Haziran'da her iki ilçeyi ziyaret eden İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı AK Parti'li Kadir Topbaş, seçim yasakları nedeniyle 'Çiçek Alım Sözleşmesi' imzalayamamıştı. Belediye Başkanı Topbaş, bunun üzerine seçim sonrası için söz vermişti.

Bu gelişmelerin ardından bugün Bayındır'a gelen İstanbul Büyükşehir Belediyesi Ağaç Peyzaj A. Ş. Genel Müdürü Eyüp Karahan, Bayındır Süs Bitkileri Üreticileri Birliği Başkanı Ceyhun Dinçkal ile 4 milyon mevsimlik çiçek alımı için sözleşme imzaladı. Bayındır Belediyesi'nin geçici olarak hizmet verdiği Eski TEKEL Hanı'ndaki imza töreninde Bayındır Kaymakamı Alaattin Aktaş, Bayındır Belediye Başkanı AK Parti'li Mehmet Kertiş ve AK Parti Bayındır İlçe Başkanı Veysel Bakıcıol da hazır bulundu.

Daha sonra Ödemiş'e geçen Karahan, burada da süs bitkileri fidanı ve çalı alımı için protokol imzaladı. Protokole Karahan ve Ödemiş Süs Bitkileri Üretiicileri Birliği Başkanı Selahattin Bağlı imza attı. Ödemiş Belediye Başkanı CHP'li Bekir Keskin, AK Parti Ödemiş İlçe Başkanı Ali Hadim, belde belediye başkanları ve çiçek üreticilerinin de katıldığı imza töreninde, alınacak süs bitkisi fidanı ve çalı miktarı konusunda açıklama yapılmadı.

'GEREKEN DESTEĞİ VERECEĞİZ'

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Ağaç Peyzaj A. Ş. Genel Müdürü Eyüp Karahan, imzaların atılmasının ardından konuşma yaptı. Karahan, "Ödemiş pazarında sürekli varız. Burada ülke çapında üretim yapılıyor. Allah'ın bu bölgeye vermiş olduğu iklim, doğal klima, burada üretilmeyecek bir şeyin olmadığının ifadesi. Ödemiş'te ülke çapında hükmü geçen üretici firmalar, bir potansiyel var. Ama üründe kalite eksik. Biz sadece bugün değil dün de Ödemiş'ten ürün aldık. Bizim ve ihracaat yapacak ülkelerin aradığı tek şey kalite. Bir TIR ürün alırken farklı farklı yerlerden doldurmak zorunda kalıyoruz. Bu nedenle de aynı ürün değişik şekillerde elimizde oluyor. Bu da kalitenin düşmesine sebep oluyor. Biz bu bölge için eksikleri araştırıyoruz. Gübreyse gübre, tohumsa tohum. Hepsini temin edeceğiz. Bu konudaki eğitime büyük önem vererek elimizdeki uzmanlara burada seminer vermek için göndereceğiz. Hep birlikte herkes üstüne düşen görevi fazlasıyla yaparak Ödemiş'ten dünyaya çiçek ihraç edeceğiz. Bu protokolün bizlere ve sizlere hayırlı olmasını temin ediyorum" dedi.

Ödemiş Süs Bitkileri Üreticileri Birliği Başkanı Selahattin Bağlı da bundan sonraki süreçte daha çok çalışıp, daha kaliteli ürünler yetiştirip dünya pazarına açılacaklarını söyledi.

MAA - İzmir/ Ödemis

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel İstanbul'u İzmir'in Çiçeği Süsleyecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement