İşten Çıkarılan Taşeron İşçiler İstihdam Fuarında Eylem Yaptı - Son Dakika
Güncel

İşten Çıkarılan Taşeron İşçiler İstihdam Fuarında Eylem Yaptı

İşten Çıkarılan Taşeron İşçiler İstihdam Fuarında Eylem Yaptı

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin, sözleşmesi biten firmalarla sözleşme yenilememesi nedeniyle işsiz kalan taşeron işçiler, 4. Mersin İstihdam Fuarı’nda eylem yaptı.

14.10.2014 12:27

Mersin Büyükşehir Belediyesi'nin, sözleşmesi biten firmalarla sözleşme yenilememesi nedeniyle işsiz kalan taşeron işçiler, 4. Mersin İstihdam Fuarı'nda eylem yaptı. Pankart açarak Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz'ı protesto eden işçiler, işlerini geri istedi.

Mersin Çalışma ve İş Kurumu (İŞKUR) tarafından düzenlenen 4. Mersin İnsan Kaynakları ve İstihdam Fuarı'nın açılışı işçilerin eylemine sahne oldu. Kongre ve Sergi Sarayı'nda düzenlenen fuarda, salonda açılış töreninin gerçekleştirildiği sırada fuara gelerek pankart açan DİSK Genel-İş Sendikası Mersin Şubesi üyesi işçiler, slogan atarak tepkilerini dile getirdi. Sergi Sarayı'nın bahçesinde açılan stantların önünde zabıta ekipleri ve polis tarafından önleri kesilen ve durdurulan işçilere, DİSK Genel-İş Sendikası Genel Merkez Toplu Sözleşmeler Daire Başkanı Mehmet Güleryüz de destek verdi.

İşsiz kalan taşeron işçiler, Mersin Valisi Özdemir Çakacak, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz ve protokol üyelerinin salondan dışarıya çıktıkları esnada alkışlar, ıslık ve sloganlarla seslerini duyurmaya çalıştı. İşçiler adına bir açıklama yapan Toplu Sözleşmeler Daire Başkanı Güleryüz, Mersin Büyükşehir Belediyesi'nde çalışan ve 30 Eylül 2014 tarihi itibariyle işten atılan bin üzerinde DİSK Genel-İş üyesi işçi olduğunu söyledi. İşten atılan işçilerin derhal işe başlatılmalarını isteyen Güleryüz, şöyle konuştu: "2014 yılında kölelik sistemi istemiyoruz. Herkes ekmeğini, işini, aşını istiyor. Biz bugün görmek istemeyen gözlere, duymak istemeyen kulaklara bu sorunumuzu duyurmak ve göstermek için buradayız. Bu sorun sadece bu taşeron şirketlerinde çalışan işçilerin sorunu değil. Bu sorun, başta mülki amirimiz Sayın valinin, büyükşehir belediye başkanı ve bütün belediye yönetimlerinin sorunudur. Bu sorunun derhal çözülmesini istiyoruz, bu işçilerin işe başlatılmasını, evine ekmeğini, aşını götürmesini istiyoruz. Bütün Mersin kamuoyuna DİSK Genel-İş Sendikası Genel Yönetim Kurulu adına saygılarımızı, sevgilerimizi sunuyoruz ve bu mücadelemizi işçi arkadaşlarımız işe alınıncaya kadar devam ettireceğimizi, eylemlerimizin süreceğini Mersin kamuoyuna buradan ilan ediyoruz."

Konuşmanın ardından bir süre daha slogan atan taşeron işçiler, daha sonra olaysız dağıldı. - MERSİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel İşten Çıkarılan Taşeron İşçiler İstihdam Fuarında Eylem Yaptı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement