İşten Çıkarılan Temizlik İşçileri Eylem Yaptı - Son Dakika
Güncel

İşten Çıkarılan Temizlik İşçileri Eylem Yaptı

İşten Çıkarılan Temizlik İşçileri Eylem Yaptı

Mardin’in Artuklu İlçe Belediyesi’nde çalışan 27 temizlik işçisi, işten çıkarılmalarını, aileleriyle birlikte belediye önünde oturma eylemi yaparak, protesto etti.

04.08.2015 17:19

Mardin'in Artuklu İlçe Belediyesi'nde çalışan 27 temizlik işçisi, işten çıkarılmalarını, aileleriyle birlikte belediye önünde oturma eylemi yaparak, protesto etti.

Mardin'de Artuklu İlçe Belediyesi'nde görevli 27 temizlik işçisi, işten çıkarıldı. Bunun üzerine aileleri ile birlikte belediye binası önüne gelen işçiler, oturma eylemi başlattı. İşçilerden Medeni Başçı, 20 yıldır kesintisiz olarak belediyede çalıştıklarını ve birçok arkadaşının emekliliğine sadece birkaç yıl kaldığını belirterek, "Şimdi ise belediye bize taşeron işçi yapmak istiyor. Peki, taşeron işçi olursak 20 yıllık hizmetimize ne olacak. Konu ile ilgili başkan ile görüştük. Başkan, 'Bugün girişinizi yapacağım, ama 20 gün sonra çıkışınızı vereceğim' diyor. Biz de bunu kabul etmiyoruz. Artuklu Belediyesi yeni kurulan bir belediye ve kadro boşluğu var. Bizi kadroya alsınlar. Bu işçilerin çoğu kadro hakkını kazanmışlar. Biz hakkımızı alıncaya kadar demokratik eylemimize sürdüreceğiz" dedi.

"DİLEKÇELERİ İMZALAMAMIZI İSTİYOR"

18 yıldır belediyede çalışan İbrahim Usanmaz ise, üç dönemdir kesintisiz olarak çalıştıklarını vurgulayarak, "Şuana kadar hiçbir sorun çıkmadı. Şimdi ise yeni gelen Belediye Başkanı 3'üncü defadır bizi toplayıp, elimize verdiği istifa dilekçelerini imzalamamızı istiyor. Biz niye imzalayalım. Başkan 'Size burada ekmek yok' diyor. Her birimizin 10'ar çocuğu var, yazık değil mi? Bunlar seçim döneminde birilerine söz vermişler ve şuan bizi işten çıkartıp yerimize bunları almak istiyorlar. Biz sağ olduğumuz sürece demokratik hakkımızı kullanacağız. Biz ve çocuklarımız buradayız. Hakkımızı alıncaya kadar buradan ayrılmayacağız" diye konuştu.

Artuklu Belediye Başkanı Mehmet Emin Irmak ise konuyla ilgili görüşme talebini reddetti. - MARDİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel İşten Çıkarılan Temizlik İşçileri Eylem Yaptı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement