İşten Çıkarma İddiası - Son Dakika
Güncel

İşten Çıkarma İddiası

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ : Fabrika girişinden görüntü Sendika üyelerinin toplanması Çelik-İş İstanbul Şube Başkanı Ahmet Çolak'ın açıklaması Tekirdağ'da işten çıkarma iddiası Çelik-İş İstanbul Şubesi Başkanı Çolak: "Bir alüminyum fabrikasında çalışan ve sendikaya üye oldukları için iş akitleri sonlandırılan 14 işçinin görevlerine geri dönmesi için kanuni işlemlere başlandı" Tekirdağ'ın Ergene ilçesindeki bir fabrikada sendikaya üye olduğu için 14 kişinin işine son verildiği iddia edildi.

17.02.2016 19:28

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ :

Fabrika girişinden görüntü

Sendika üyelerinin toplanması

Çelik-İş İstanbul Şube Başkanı Ahmet Çolak'ın açıklaması Tekirdağ'da işten çıkarma iddiası

Çelik-İş İstanbul Şubesi Başkanı Çolak:

"Bir alüminyum fabrikasında çalışan ve sendikaya üye oldukları için iş akitleri sonlandırılan 14 işçinin görevlerine geri dönmesi için kanuni işlemlere başlandı"

Tekirdağ'ın Ergene ilçesindeki bir fabrikada sendikaya üye olduğu için 14 kişinin işine son verildiği iddia edildi.

Çelik-İş İstanbul Şube Başkanı Ahmet Çolak, fabrika önünde yaptığı açıklamada, bir alüminyum fabrikasında çalışan 14 işçinin sendikaya üye oldukları gerekçesiyle iş akitlerinin sonlandırıldığını aktardı. Çolak, 14 işçinin görevlerine geri dönmesi için kanuni işlemlere başlandığını, işçilerin sendikaya üye olmasının yasal hakları olduğunu belirtti.

Fabrikada sendikalarının gerekli girişimlerde bulunarak çoğunluğu sağladığını ve örgütlenme işlemlerini tamamladıklarını ifade eden Çolak, "İşçi kardeşlerimiz, sendikaya üye oldukları için işlerinden çıkartıldı. Bizler, sendika olarak onların 24 saat yanlarındayız. Burada, işçi arkadaşlarımızın işlerine iadesi yapılana kadar mücadelemiz devam edecek. Hukuki açıdan da gerekli girişimleri başlattık" diye konuştu.

Basın açıklamasının ardından sendika üyeleri bir süre slogan atarken, fabrikanın bir yöneticisinin üyelerin yanına gelmesinin ardından kısa süreli tartışma yaşandı.

İşten Çıkarma İddiası
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel İşten Çıkarma İddiası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement