İZAYDAŞ 'Ulusal Kalite Hareketi'ne Katıldı - Son Dakika
Güncel

İZAYDAŞ 'Ulusal Kalite Hareketi'ne Katıldı

İZAYDAŞ \'Ulusal Kalite Hareketi\'ne Katıldı

Muhammet Saraç ve A. Hamdi Doğan, Ulusal Kalite Hareketi İyi Niyet Bildirgesi'ni karşılıklı olarak imzaladı.

25.02.2012 08:50

İZAYDAŞ, KalDer tarafından ulusal kalite bilincinin geliştirilmesi ve yaygınlaştırılması amacıyla başlatılan Ulusal Kalite Hareketi'ne katıldı.

İZAYDAŞ, Türkiye Kalite Derneği (KalDer) tarafından ulusal kalite bilincinin geliştirilmesi, toplam kalite yönetimi ile mükemmellik modeli uygulamalarının yaygınlaştırılması amacıyla başlatılan Ulusal Kalite Hareketi'ne (UKH) katıldı. İZAYDAŞ Genel Müdürlük Toplantı Salonu'nda düzenlenen törende İZAYDAŞ Genel Müdürü Muhammet Saraç ve KalDer Yönetim Kurulu Başkanı A. Hamdi Doğan, Ulusal Kalite Hareketi İyi Niyet Bildirgesi'ni karşılıklı olarak imzaladı.

ULUSLAR ARASI YÖNETİM MODELLERİ BENİMSENDİ

Törende konuşan İZAYDAŞ Genel Müdürü Muhammet Saraç, sektörde lider olan İZAYDAŞ'ın uluslararası geçerliliği olan yönetim sistem modellerini benimseyerek Entegre Yönetim Sisteminin (ISO 9001 Kalite Yönetim Sistemi, ISO 14001 Çevre Yönetim Sistemi ve OHSAS 18001 İSG Yönetim Sistemi) kurulduğunu, 2006 yılında ilk belgelendirmenin yapıldığını ve geliştirilerek sürdürüldüğünü söyledi.

HEDEF ULUSAL KALİTE ÖDÜLÜ

2011 yılında bunlara ek olarak ISO/IEC 17025 Laboratuar Kalite Yönetim Sisteminin kurularak TÜRKAK tarafından belgelendirildiğini ifade eden Saraç, ayrıca Toplam Kalite Yönetimi anlayışı çerçevesinde Ulusal Kalite Hareketi ile uygulamaya geçilecek EFQM Modelini kurup en kısa zamanda Ulusal Kalite Ödülüyle taçlandırmak istediklerini belirtti. Saraç, konuşmasının devamında sistem kurulduktan sonra belgelerin getirdiği sistemle İZAYDAŞ'ı daha ileriye taşımak ve maksimum fayda sağlamak amacında olduklarını ifade etti.

KALİTE KISACA 'KUSUR BARINDIRMAMAK'TIR

Törende konuşan KalDer Yönetim Kurulu Başkanı A. Hamdi Doğan ise kaliteyi kısaca 'kusur barındırmamak' olarak tarif ettiklerini, Türkiye'deki tüm kurum ve kuruluşların ürün/hizmet üretiminde kaliteyi yakalamaları gerektiğini söyledi. Uluslararası rekabette söz sahibi olabilmeleri için KalDer'in Ulusal Kalite Hareketi'ni başlattığını ve bu harekete katılan kurumlarda Avrupa Kalite Vakfı tarafından geliştirilen EFQM Mükemmellik modelinin uygulanmasında KalDer'in rehberlik hizmeti sağlayarak bu sürece katkı sağladığını ifade etti.

İZAYDAŞ'IN KATKISI BÜYÜK OLACAK

Doğan konuşmasının devamında, "Bir çevre gönüllüsü olarak İZAYDAŞ'ın sağlıklı, verimli, çalışmasının topluma çok büyük katkısı olacağına inanıyorum. Bu zamana kadarki iyi çalışmaları daha ileriye taşımak adına Ulusal Kalite Hareketine katılmaya karar verenleri tebrik ediyorum. KalDer'in rehberliğinde tüm çalışanların heyecanıyla bu süreç en iyi şekilde yürütülecektir" diyerek konuşmasını tamamladı. Konuşmaların ardından Ulusal Kalite Hareketi İyi Niyet Belgesi imzalandı.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel İZAYDAŞ 'Ulusal Kalite Hareketi'ne Katıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement