İzmir-Ali Nesin: "Yıksınlar Yenisini Daha Güzelini Yapacağım" - Son Dakika
Güncel

İzmir-Ali Nesin: "Yıksınlar Yenisini Daha Güzelini Yapacağım"

İzmir-Ali Nesin: "Yıksınlar Yenisini Daha Güzelini Yapacağım"

Şirince'de Yıkılacak Evler Arasında Aziz Nesin'in Oğlu Prof.

16.02.2011 20:40

Şirince'de yıkılacak evler arasında Aziz Nesin'in oğlu Prof. Dr. Ali Nesin tarafından kurulan Matematik Köyü'ne ait bir ev de bulunuyor. Yıkımın gerçekleşip gerçekleşmeyeceğini mevsimin ilk papatyalarına sorduğunu, geceyi ise yıkılacak evinde geçireceğini söyleyen Ali Nesin, "Burada yapılan köylüye zulümdür. 27 yıldır burada imar çıkmadı, bu nedenle de çivi çakılamıyor. Köylü bir çivi çaksa canlarına okuyorlar. 600 haneli köyde 100 kadar evin yıkım kararı var, köyü dümdüz edecekler. Benim hiçbir şekilde moralim bozulmaz. "Yaşadıkça, nefes aldıkça zafer benim' diyenlerdenim. Yıksınlar yenisini daha güzelini yapacağım" dedi.

Kamuoyundan destek istediği yazıda CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'na seslenen Nesin, soru üzerine CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile doğrudan görüşmediğini ancak CHP milletvekillerinin yakınlarının kendisini arayarak konuyla ilgilendiklerini söylediklerini ve mahçup olduklarını dile getirerek, "27 yıldır neredeydiler, kıllarını kıpırdatmadılar. Burada yarın bir rezalet çıkacak. Dünyaca ünlü bir güzellik yıkılacak. Bu sorunun arkasında halkla birlikte olmamak, halkın sorunlarını dinlememek var" diye konuştu.

EFESÇEP (Efes Çevre Platformu) Başkanı Tekin Karadağ ise Şirince köylüsüne destek verdiklerini açıklayarak "Şirince'ye kalıcı bir çözüm getirilmesi gerekiyor" dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel İzmir-Ali Nesin: 'Yıksınlar Yenisini Daha Güzelini Yapacağım' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement