İzmir'de Diş Yaktıran Eylem - Son Dakika
Güncel

İzmir'de Diş Yaktıran Eylem

İzmir\'de Diş Yaktıran Eylem

İzmir'de, kamuda çalışan diş teknisyenlerinin iş yükü oranının yüzde 300 oranında artırılması, protez dişlerin yakılmasıyla protesto edildi.

13.03.2013 15:22  Güncelleme: 15:24

İzmir'de, kamuda çalışan diş teknisyenlerinin iş yükü oranının yüzde 300 oranında artırılması, sağlık personeli tarafından protez dişlerin yakılmasıyla protesto edildi.

Üniformaları ile birlikte Konak Diş Hastanesi önünde gerçekleştirilen eyleme katılan diş teknisyenleri, kamuda çalışan meslektaşları ile birlikte iş yükü oranlarının yüzde 300 oranında artırılan genelgenin iptalini istedi. Yaklaşık 100 kişinin katıldığı eylemde, Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu (TKHK)'nın 2013/1 sayılı genelgesinin tepki üzerine yürürlükten kaldırıldığını hatırlatan çalışanlar, hiçbir bilimsel dayanağı olmadan yayınlanan genelgelerin devlet yönetme ciddiyetiyle bağdaşmadığını ifade ettiler.

Türk Sağlık Sen İzmir 1. No'lu Şube Başkanı Ahmet Doğruyol, bir tam protezin yapım süresinin 372 dakikadan 122 dakikaya düşürülmesinin mantıklı olmadığını ifade ederek şöyle konuştu: "Öncelikle yapılması gereken diş protej teknisyenlerinin iş sayısını artırmak değil, çalışma ortamı ve şartlarının düzeltilmesidir. Eğer iş sayıları ile ilgili yeni bir çalışma yapılacaksa bu komisyonda diş hekimliği fakülteleri, diş hekimi, diş teknisyeni ve sendikaların mutlaka bulunması gerekir. Bizim araştırmalarımıza göre sağlıklı olan bir güne bir parça protez yapılmasıdır."

Basın açıklamasının ardından diş teknisyenleri ellerinde tuttukları protej dişleri yere bırakarak üzerine ispirto döktü. Slogan atan grup daha sonra olaysız dağıldı. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel İzmir'de Diş Yaktıran Eylem - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement