İznik'te Osmanlı Döneminden Kalma Kase Bulundu - Son Dakika
Güncel

İznik'te Osmanlı Döneminden Kalma Kase Bulundu

İznik\'te Osmanlı Döneminden Kalma Kase Bulundu

Bursa'nın İznik ilçesinde, İstanbul Üniversitesi öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. V. Belgin Demirsar Arlı başkanlığında yapılan çini fırınları kazısında çeşitli kalıntılar bulundu.

31.08.2012 11:46  Güncelleme: 11:53

Bursa'nın İznik ilçesinde, İstanbul Üniversitesi öğretim üyelerinden Yrd. Doç. Dr. V. Belgin Demirsar Arlı başkanlığında yapılan çini fırınları kazısında bu yıl çeşitli kalıntılar bulundu.

İstanbul Üniversitesi'nden çeşitli uzman ve öğrencilerin oluşturduğu 20 kişilik bir ekip ve İznikli 15 işçinin katıldığı kazılar tamamlanmak üzere. 22 Temmuz'dan beri süren kazılar sırasında gerek desen, gerekse form açısından daha önce örneği görülmemiş çok sayıda ünik parçanın ele geçtiği belirtildi. Roma, Bizans ve özellikle Osmanlı dönemine ait çini ve seramikler arasında, mavi-beyaz olarak adlandırılan ve İznik Osmanlı çiniciliğinin en kaliteli grubunu oluşturan teknikle yapılmış bir kase bulundu. Bu parçalar arasındaki kapaklar ise büyüklükleriyle dikkati çekiyor.

Kazı başkanı Yard. Doç. Dr. V. Belgin Demirsar Arlı, eylül ayının ilk haftasında bitirilmesi planlanan kazılarda bulunan parçaların her yıl olduğu gibi İznik Müzesi'ne teslim edileceğini ve müzenin restorasyonu tamamlandıktan sonra eskisine göre çok daha modern bir mekanda ziyaretçilerle buluşacağını söyledi.

(MŞ)

31.08.2012 11: 02: 04

TSI

NNNN - BURSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel İznik'te Osmanlı Döneminden Kalma Kase Bulundu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement