Jack Straw'dan, Suzan Sabancı Dinçer'e Ziyaret - Son Dakika
Güncel

Jack Straw'dan, Suzan Sabancı Dinçer'e Ziyaret

Jack Straw\'dan, Suzan Sabancı Dinçer\'e Ziyaret

İngiltere Dışişleri eski Bakanı Jack Straw, DEİK/Türk-İngiliz İş Konseyi Başkanı Suzan Sabancı Dinçer'le bir araya geldi.

10.07.2013 12:05  Güncelleme: 12:19

Dışişleri Eski Bakanı Jack Straw'dan, DEİK/Türk-İngiliz İş Konseyi Başkanı Suzan Sabancı Dinçer'e teşekkür ziyareti

Akbank Genel Müdürlüğü'nde gerçekleştirilen görüşmeye İngiltere Türkiye Büyükelçisi David Reddaway de katıldı. "Türk-İngiliz Tatlıdil" Forumu'nun Eşbaşkanlığı görevini de yürüten Jack Straw, forum kapsamında gerçekletirilen etkinlikler başta olmak üzere Türk-İngiliz ilişkilerinin daha da geliştirilmesine yönelik gösterdiği katkılarından dolayı Suzan Sabancı Dinçer'e teşekkür etti.

Jack Straw, Türkiye'nin Avrupa Birliği'ne tam üyelik projesinin en önemli destekçi ülkeleri arasında bulunan İngiltere ile ilişkilerin geliştirilmesindeki lider rolü nedeniyle, Suzan Sabancı Dinçer'e teşekkür ziyaretinde yaptığı konuşmada, "Türk-İngiliz Tatlıdil Forumu Eşbaşkanlarından Sayın Suzan Sabancı Dinçer'in görev süresi tamamlanırken, bugün gerçekleştirdiğimiz toplantı vesilesiyle, Forum'da görev alan herkes adına kendisine Forum'a sağladığı tüm katkı ve çabalarından ötürü teşekkür ediyorum. Sayın Sabancı Dinçer'in son 2 senede – özellikle Forum'un 2011 yılında Ditchley Park, Oxfordshire'da gerçekleştirilen açılış törenine ve geçen sene İstanbul'da gerçekleştirilen Forum'a - sağladığı katkı, Tatlıdil Forumu'nun geleceğe sağlam temeller üzerinde yol almasını sağlamıştır. Bunun yanısıra, Sayın Sabancı Dinçer Türk-İngiliz ilişkilerinin daha da derinleştirilmesine yönelik, herkes tarafından takdirle karşılanan çalışmalar gerçekleştirmiştir. Kraliçe 2'nci Elizabeth'in, Türkiye ve İngiltere arasındaki ilişkilere yapmış olduğu katkılardan ötürü Suzan Sabancı Dinçer'e 2012 yılında Britanya İmparatorluğu Onursal Mükemmeliyet Önderliği (Commander of the Most Excellent Order of the British Empire-CBE) nişanı vermesinden dolayı mutluluk duyduk." dedi ve ekledi:

"Tatlıdil Forumu'nun, önümüzdeki dönemde faaliyetlerini daha da etkin şekilde sürdürürken, Sayın Sabancı Dinçer'in desteğinden yararlanmaya devam etmesini umuyoruz. Sayın Sabancı Dinçer'in Türk-İngiliz ilişkilerinin daha da ileriye taşınmasında üstlendiği öncü rolü – bu sene Londra'da gerçekleştirilecek "Grow with Turkey" Konferansı ve diğer etkinlikler yoluyla - devam ettirecek olmasından da ayrı bir mutluluk duyuyoruz."‪

Ülkeler arasındaki ilişkilerin geliştirilmesinin refahın en önemli anahtarlarından biri olduğunu söyleyen DEİK/Türk-İngiliz İş Konseyi Başkanı ve Akbank Yönetim Kurulu Başkanı Suzan Sabancı Dinçer, "İngiltere ve diğer ülkelerle Türkiye arasındaki ilişkilerin daha da derinleştirilmesine çok önem veriyoruz. Karşılıklı ticari ilişkiler ekonomilerin can damarını oluşturuyor. Bu damarlara kan gönderen en önemli faktör ise köklü ve samimi yakın ilişkiler. Ülkelerarası dış ticareti ve ilişkileri teşvik ettiğimiz, artırdığımız ölçüde refah seviyemiz de artıyor." dedi.

Jack Straw'un Türkiye'nin Avrupa Birliği üyelik sürecine başından beri destek verdiğinin altını çizen Sabancı Dinçer, "Sayın Straw, Avrupa Birliği ile entegre, daha da zengin bir Türkiye'nin bölgesinin ve tüm dünyanın istikrarına sağlayacağı katkıyı gören bir dost. Türkiye ve İngiltere arasındaki ilişkilerin daha da gelişmesine yaptığım katkılardan ötürü Sayın Straw'un yaptığı bu teşekkür ziyareti benim için büyük bir onur. Kendisinden böylesi bir teşekkür almanın ayrı ve büyük bir manevi anlamı var. Uluslararası düzeyde tanınmış bir düşünce ve siyaset adamı olan Jack Straw'un desteğiyle yürüttüğümüz çalışmaların takdir ile karşılanması ve meyvelerini vermeye başlaması, bizler için cesaret vericidir. Bu teşekkürü kişisel çalışmalarımdan ziyade iki ülke arasındaki sıkı dostluk bağlarının bir yansıması olarak görüyorum. Daha adil şartlarda ticari bağlarla birbirine bağlı ülkelerden oluşan uluslararası toplum fikri herkesin benimseyeceği, daha barışcı ve daha zengin bir dünyayı temsil ediyor." dedi.

Görüşmeye katılan İngiltere Türkiye Büyükelçisi David Reddaway de değerlendirmelerinde, "Sayın Suzan Sabancı Dinçer, Türk-İngiliz ilişkilerinin daha da geliştirilmesinde aktif ve etkin şekilde rol aldı. Kraliçe 2'nci Elizabeth'in, Suzan Sabancı Dinçer'e Britanya İmparatorluğu Onursal Mükemmeliyet Önderliği (Commander of the Most Excellent Order of the British Empire-CBE) nişanı vermesi, Sabancı Dinçer'in Türkiye ve İngiltere arasındaki ilişkilere yapmış olduğu katkıların bir yansıması niteliğindedir. Sayın Sabancı Dinçer'le birlikte hem Tatlıdil Forumu'nun hayata geçirilmesi hem de iki ülke arasındaki diğer projelerde birlikte çalıştık. Bu sene Londra'da gerçekleştirilecek "Grow with Turkey" Konferansında da Sabancı Dinçer'le birlikte çalışmaktan mutluluk duyacağım." dedi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Jack Straw'dan, Suzan Sabancı Dinçer'e Ziyaret - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement