Japonya'da Türkiye Pişmanlığı: Keşke Yardım İsteseydik - Son Dakika
Güncel

Japonya'da Türkiye Pişmanlığı: Keşke Yardım İsteseydik

IŞİD'in Japon rehineyi infaz etmesi Japonya için büyük başarısızlık olarak yorumlarken bazı uzmanlar da Türkiye'den yardım istenmesi gerektiğini savundu.

03.02.2015 08:40  Güncelleme: 09:05

IŞİD'in iki Japon rehineyi infaz etmesinin ardından gözler Japon yönetimine döndü. Uzmanlar iki rehinenin de hayatlarına mâl olan süreci Japonya için büyük başarısızlık olarak ilan ettiler.

"TÜRKİYE'DEN YARDIM İSTENMELİYDİ"

Kyoto'daki Doşişa Üniversitesi Ortadoğu Çalışmaları Profesörü Masanori Naito, daha önce IŞİD'in elindeki rehinelerini kurtarmış olan Türkiye'den yardım istenmesinin Japonya için mantıklı bir adım olabileceğini ancak bunun yapılmamasının büyük bir hata olduğunu belirtti.

Naito, Japon halkını ülke sınırları dışında tehdit eden durumlarda ordu müdahalesinin göz önünde bulundurulması gereken bir seçenek olduğunu belirtti. Pazar günü yapılan açıklamada Tokyo hükümeti istihbarat toplama faaliyetlerini kuvvetlendireceğini açıkladı.

ÜLKE KARIŞTI

Japon hükümetinin Türkiye'den yardım istememesi, ülke basınında da geniş yer buldu. Muhalefet milletvekilleri gazetecinin ölümünden hükümeti sorumlu tutarken, Başbakan Şinzo Abe'nin Japon gazetecinin hayatıyla kumar oynadığını savundu.

"TERÖRİZME BOYUN EĞMEYECEĞİZ"

Japonya Başbakanı Şinzo Abe, görüntülerin yayınlanmasının bakanlar kurulunu toplamış, toplantının ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, "Japonya terörizme boyun eğmeyecek ve Ortadoğu'ya insani yardım göndermeye devam edecek. Bu teröristleri asla affetmeyeceğim" demişti.

Japonya\'da Türkiye Pişmanlığı: Keşke Yardım İsteseydik
Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Güncel Japonya'da Türkiye Pişmanlığı: Keşke Yardım İsteseydik - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (3)

  • KEKOWA: Daiş 1 tane bile mermi weren o nun vebalini üstüne alır. Bizim cocuklar ölmesin kim ölürse ölsün zihniyetini sadece şuana kadar tc uyguladı. 9 33 Yanıtla
  • Kurşat ( Almanya ) : Savaşta olan bir ülkeye gazeteci mühabir yardim seven kim orya adim atarsa devletin bir mensübu olmadiği müddetçe başina gelenlerden sorumluluğu kendine aittir . Bir devlet terör ile birlikte ayni masada oturamaz pazarlik yapamaz bu bir eşkiyalik bunu yaptiğniz taktirde terörü güçlendirmiş olursunuz . 6 0 Yanıtla
  • FC: siz istemeden bizimkilerin esir mesir verip onları alması gerekirdi japonya bizim daimi kadim dostumuz karşılıksız kurtrılması gerekirdi 1 2 Yanıtla

Advertisement