Kaçak Yakıt Alan Otobüs Bağlandı, 53 Yolcusu Bingöl'de 8 Saat Mahsur Kaldı - Son Dakika
Güncel

Kaçak Yakıt Alan Otobüs Bağlandı, 53 Yolcusu Bingöl'de 8 Saat Mahsur Kaldı

Kaçak Yakıt Alan Otobüs Bağlandı, 53 Yolcusu Bingöl\'de 8 Saat Mahsur Kaldı

Van'dan yolcu alarak İstanbul istikametine doğru yola özel bir firmaya ait otobüs, Bingöl'de polisin yaptığı kontrolde, kaçak yakıt kullandığı ortaya çıkınca, otobüs bağlandı.

09.09.2014 12:49

Van'dan yolcu alarak İstanbul istikametine doğru yola özel bir firmaya ait otobüs, Bingöl'de polisin yaptığı kontrolde, kaçak yakıt kullandığı ortaya çıkınca, otobüs bağlandı. Otobüsün bağlanmasından sonra 54 yolcu, 8 saat yeni otobüsün gelmesini bekledi. Dün sabah saat 09.00'da İstanbul'a gitmek üzere yola çıkan özel bir firmaya ait 42 GN 544 plakalı yolcu otobüsü, Bingöl Şehir Terminali'nde yolcu indirirken, polis de otobüste kaçak mazot kontrolü yaptı. Yapılan kontrollerde, yakıtın kaçak olduğunu tespit eden polis, yolcuları indirip otobüsü de bağladı. Terminalde mahsur kalan yolcular, şehir dışında bulunan dinlenme tesisine bırakıldı. Burada firmayı arayan yolcular, Van'dan kendilerini almaya gelecek olan otobüsü beklemeye başladı. Saat 14.30'da dinlenme tesisine bırakılan yolcular, saatlerce otobüsün gelmesini bekledi. Çoluk, çocuk eşyalarıyla birlikte bekleyen yolcular, firma yetkililerine ve polise tepki gösterdi.46 kişilik yolcu otobüsüne, 54 yolcunun bindirildiğini ifade eden yolculardan Murat Çöllü, Esasen çıkması gereken araç çıkmadı. 46 kişilik araçla gönderdiler. Hepimiz Bingöl'de mağdur durumdayız. Çoluk çocuk var, yaşlı var, hamile bayan var burada. Çocuklar dışarıda hastalanacak bizimle ilgilenecek kimse yok dedi.

Kaçak mazottan dolayı otobüsün Bingöl'de bağlandığını ifade eden yolculardan Orhan Aksungur, Biz firmadan araba istedik, 'geliyor' dediler, ama hala gelmedi. Bekliyoruz bu saate kadar araba gelmedi. Vali beyin talimatıyla araba gelecek dediler, gelse gelmese araç bağlandı, yolcular mağdur kaldı. Bu kadar insan perişan oldu, eşyalar ezildi. Saat 14.30'da Bingöl'e geldik, halen bekliyoruz diye konuştu.

Yolculardan Eyüp Kaya ise, otobüse cesa kesildikten sonra yolcuları İstanbul'a götürdükten sonra otobüsün bağlanması gerektiğini savunarak, Polis ceza yazacağına biz yolcuları mağdur etti. Savcılığa bildirdiler, savcı da bu duruma sebep oldu. Bu insanların hepsini buraya gönderdi. Burada ceza kesilip, otobüsü İstanbul'da bağlayabilirlerdi. Yolcular mağdur olmasın diye orada gerekli işlemler yapılabilirdi şeklinde konuştu.8 saat süren bekleyişin ardından saat 20.30'da Bingöl'e varan otobüse binen yolcular, İstanbul'a gitmek üzere hareket etti.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Kaçak Yakıt Alan Otobüs Bağlandı, 53 Yolcusu Bingöl'de 8 Saat Mahsur Kaldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement