"Kadın Sesi Değmiş Şarkılar" Konseri - Son Dakika
Güncel

"Kadın Sesi Değmiş Şarkılar" Konseri

"Kadın Sesi Değmiş Şarkılar" Konseri

Birsen Tezer, Jehan Barbur ve Ceyl'an Ertem, "Kadın Sesi Değmiş Şarkılar" konserinde Bülent Ortaçgil ile aynı sahneyi paylaştı.

21.12.2012 14:27

muzikicinefes.com'la Bülent Ortaçgil şarkılarına kadın sesi değdi

Bülent Ortaçgil; Birsen Tezer, Jehan Barbur ve Ceyl'an Ertem ile birlikte, "Kadın Sesi Değmiş Şarkılar" adıyla çok özel bir projeye imza attı. muzikicinefes.com ev sahipliğinde, garajistanbul'da 20 Aralık Perşembe akşamı gerçekleşen konserde, birbirinden değerli dört müzisyen ilk kez aynı sahneyi paylaştı. Üç güçlü kadın vokalistin, Ortaçgil'in eserlerini birlikte yorumladıkları konsere, müzikseverlerin ilgisi yoğun olurken, konser biletleri günler öncesinden tükendi.

Bülent Ortaçgil'in Birsen Tezer, Jehan Barbur ve Ceyl'an Ertem ile çok özel bir projeye imza attığı "Kadın Sesi Değmiş Şarkılar" konseri, muzikicinefes.com sponsorluğunda, 20 Aralık Perşembe akşamı garajistanbul'da müzikseverlerin yoğun ilgisi ile gerçekleşti. Ortaçgil'in eserlerini ilk defa birlikte yorumlayan birbirinden değerli müzisyenler, benzersiz bir geceye imza attı.

Konserde, Birsen Tezer, "Kimseye Anlatmadım" ve "Aşk Var", Jehan Barbur, "Hiç Canım Yanmaz" ve "Eylül Akşamı", Ceyl'an Ertem ise "Bozburun" adlı parçaları seslendirdi. Gecenin sonunda, sanatçıların hep birlikte "Bu Su Hiç Durmaz" şarkısını söyleyerek dinleyenlere sürpriz yaptığı konserin kapanışını, "Oyuna Devam" şarkısı ile yapan Ortaçgil, müzikseverlere unutulmaz bir gece yaşattı.

25 yıllık Ortaçgil hayranlığı

1987'den bu yana 25 yıldır usta müzisyen ile bir arada olduklarını vurgulayan Birsen Tezer, Ortaçgil ile ilgili hikâyesini şöyle özetledi: "Bir arkadaşım gitarı ile 'Benimle Oynar mısın?'ı çalmıştı bir sabah, duyar duymaz bu müzik benim için bir tutku haline gelmiş, peşinden gitmekten alamamıştım kendimi. Hemen bir müzik marketten kasetini almıştım Ortaçgil'in, sene 1987. O günden itibaren de hiç bırakmadım peşini, her performansını eksiksiz izlediğimi hatırlıyorum yıllar boyunca..."

Çocukluk hayalleri bu konserle gerçek oldu

Kadın Sesi Değmiş Şarkılar konseri ile birlikte bır kez daha Bülent Ortaçgil ile aynı sahneyi paylaşan Jehan Barbur, duygularını şu şekilde dile getirdi: "Bülent Ortaçgil ile bu, dördüncü sahne paylaşımımız. Her defasında çok heyecanlanıyor ve gururlanıyorum. Ortaçgil başta olmak üzere böyle bir kadroyla aynı sahnede olmak benim için masaldır, keyiftir, benim çocukluk hayalimin resmidir."

Çocukluğundan beri müziğine aşık olduğu Bülent Ortaçgil'le aynı sahnede olmaktan büyük gurur duyduğunu ifade eden Ceyl'an Ertem,"Ortaçgil, şimdiye dek dinlediğim tüm ozanların içinde hayatımda en önemli yere sahip olanlardan biridir. O beni şekillendirmiş bir adam. Bu kadar özgün bir müzisyen ile bir kez dahi olsa beraber o an'ın içinde var olmak, ruhum için muhteşem bir hediye oldu. Ben de dâhil pek çok müzisyen için 'hayal kadro' olarak ifade edilecek isimlerle aynı sahnede olmak müthişti" dedi.

Biletleri günler önceden tükenen konseri, muzikicinefes.com'dan 55 bin kişi canlı izledi

Bülent Ortaçgil "Kadın Sesi Değmiş Şarkılar" konserinin biletleri, günler öncesinden tükendi. Yılın konserine bilet bulamayanlar ve bizzat katılamayanlar için konser, Efes'in; müzikseverlerin sevdiği şarkılara ücretsiz ve anında ulaşmasını sağlayan müzik platformu muzikicinefes.com, platformun resmi Facebook sayfası facebook.com/muzikicinefes ve fizy.org adreslerinden de canlı olarak yayınlandı. Konserin online platformlar üzerinden yapılan eş zamanlı yayınına da ilgi yoğun olurken, yapılan canlı yayınlarla Türkiye'nin dört bir yanında yaklaşık 55 bin kişiye ulaşıldı. Binlerce müzikseveri muzikicinefes.com'da buluşturan konser, bu platformdan daha sonra da izlenebilecek.

muzikicinefes.com, imzalı albüm ve davetiye kazandırdı

muzikicinefes.com, web sitesini ve resmi Facebook hesabını yakından takip edenleri konser öncesinde ve sırasında ödüllendirmeyi de ihmal etmedi. 10 - 19 Aralık tarihleri arasında facebook.com/muzikicinefes üzerinden sorulan sorulara en çok ve en hızlı doğru cevabı veren ilk 10 kişi konsere çift kişilik davetiye kazandı. Ayrıca, konserin canlı yayını sırasında, canlı yayın sayfasında anlık sorulan sorulara doğru cevabı ilk verenler de, sanatçılara ait imzalı albümlerin sahibi oldu.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel 'Kadın Sesi Değmiş Şarkılar' Konseri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement