Kadına Şiddeti Güvercinle Protesto Ettiler - Son Dakika
Güncel

Kadına Şiddeti Güvercinle Protesto Ettiler

Kadına Şiddeti Güvercinle Protesto Ettiler

Son dönemlerde artan kadına şiddet olaylarını protesto etmek için mor balonlarla barış ve özgürlüğün simgesi olan güvercinler uçurulup kadına yönelik şiddet protesto edildi.

07.03.2012 12:11

Denizli'de KESK üyesi bir grup kadın, son dönemlerde artan kadına şiddet olaylarını protesto etmek için basın açıklaması yaptı, ardından mor balonlarla barış ve özgürlüğün simgesi olan güvercinleri uçurup kadına yönelik şiddeti protesto etti.

Kadına yönelik şiddetti protesto etmek ve yaklaşan 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle Denizli Adliyesi önünde toplanan KESK'e üye bir grup kadın, basın açıklaması yapıp yargının kadınları korumadığını iddia etti. Ellerinde mor balonlarla biraraya gelen kadınlar, 2011 yılında 257 kadının erkekler tarafından dövüldüğünü ve çok sayıda kadının da öldürüldüğünü ifade etti.

Grup adına açıklama yapan KESK Yönetim Kurulu Üyesi Şerife Sarıca, devletten koruma isteyen ancak ölen kadınları, yargının, savcıların ve polislerin koruyamadığını iddia etti Sarıca, 'Yargı bu kadınların dilekçelerini görmesine rağmen işlem yapmadı, medya kadını suçladı, bakanlar 'münferit' dedi, sokaktan geçenler umursamadı. Böylece herkes kadınların ölümüne suç ortağı oldu. Bir çok davada hakim ve savcılar ceza vermemek için ellerinden geleni yaptı. Üstelik bunu ailenin namusunu korumak için yaptı. Biran önce kadınları koruyacak kanunlar istiyoruz' dedi.

Basın açıklamasının ardından kadınlar ellerindeki mor balon ile barış ve özgürlüğün simgesi olan güvercinleri havaya bıraktı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Kadına Şiddeti Güvercinle Protesto Ettiler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement