Kadınlar, Meclis Önünde Bebek Yaktı - Son Dakika
Güncel

Kadınlar, Meclis Önünde Bebek Yaktı

Kadınlar, Meclis Önünde Bebek Yaktı

Ankara'da bir grup kadın, Meclis önünde toplanarak 'Kadın ve çocuklara yönelik tecavüz, taciz, şiddet ile kadın ve çocuk cinayetleri'ni protesto etti

14.04.2011 13:21

Ankara'da bir grup kadın, Meclis önünde toplanarak 'Kadın ve çocuklara yönelik tecavüz, taciz, şiddet ile kadın ve çocuk cinayetleri'ni protesto etti. Gazeteci Ruhat Mengi ile beraberindeki kadınlar ellerini zincirleyip, maket bebek yakarak kadın ve çocuklara yönelik yaşanan olaylara tepki gösterdi.

Gazeteci Ruhat Mengi ve beraberindeki bir grup kadın, Meclis Çankaya Kapısı önünde toplanarak, 'Kadın ve çocuklara yönelik tecavüz, taciz, şiddet ile kadın ve çocuk cinayetleri'ni protesto etti. 'kadın ve çocuk cinayetlerini kim durduracak?', 'Çocuk tecavüzcülerini neden salıyorsunuz?', 'Mecliste konuşacak kadın istiyoruz', 'aile içi tecavüze en ağır ceza verilsin', 'Çocuklarını koruyamayan devlet olmaz' ve 'Biz utanıyoruz siz nerdesiniz?' pankartları açarak, sloganlar attı.

Kadınların açtıkları 'Hadım yasası neden çıkartılmıyor' pankartı ise dikkat çekti. Başta Mengi olmak üzere bazı kadınlar ellerini zincirlerken, kadınlar yanlarına getirdikleri oyuncak bebeği de yakarak tepkilerini dile getirdiler. Gazeteci Mengi ve beraberindekiler daha sonra yanan bebeği meclisin girişine bırakmak isteyince polis barikatıyla durdurdular. Polis kadınların meclise girmesine izin vermeyince de kısa süreli bir tartışma yaşandı.

DEVLET, KATİLİ, TECAVÜZCÜYÜ KORUMA

Burada bir konuşma yapan gazeteci Ruhat Mengi, çocukların kaderine terk edilmemesi, kadınların ve çocuklara tecavüz edenlerin serbest bırakılmaması için eylemi yaptıklarını ifade ederek, "60 kişinin bir çocuğa tecavüz etmesine ses çıkarılmıyor. Çocuk ve kadın katilleri serbest bırakılıyor. Şimdi burada savcılara sesleniyorum siz bu kadın ve çocuk tecavüzcülerini niye serbest bırakıyorsunuz" dedi. Meclisin kadın ve çocuklara yönelik yasa çalışmalarını tamamlamadan tatile girmesine de tepki gösteren Mengi, gazetecilerin cezaevlerine girdiğini, katiller, tecavüzcüler dışarıda gezdiğini söyledi.

ÇOCUK TECAVÜZCÜLERİ İDAM EDİLSİN

Türkiye'de kadın ve çocukların korunmadığını, hergün bir kadın cinayeti veya çocuk tecavüzü haberinin geldiğine vurgu yapan Mengi, "Türkiye kadın ve çocuk cehenemine döndü. Ben buna isyan ediyorum, herkes buna isyan etmeli. Kadın ve çocuklar artık mağdur edilmemeli. Gerekirsen çocuklara tecavüz edenler, onları öldürenler idam edilmeli" diye konuştu. Mecliste konuşan ve kadınlara sahip çıkan kadın milletvekili istediklerini de kaydeden Mengi, "Eğer kadın ve çocuklara sahip çıkmazlarsa 100 tane kadın milletvekili olsa ne yazar. Hiç olmazsa daha iyi" dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Kadınlar, Meclis Önünde Bebek Yaktı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement