Kadınlar Sağlıklı Yaşama Yürüyor" Etkinliği - Son Dakika
Güncel

Kadınlar Sağlıklı Yaşama Yürüyor" Etkinliği

Kadınlar Sağlıklı Yaşama Yürüyor" Etkinliği

İstanbul Halk Sağlığı Müdürlüğü ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi iş birliğiyle düzenlenen etkinliğe katılan kadınlar, fiziksel aktivitenin önemine dikkati çekmek amacıyla, Avcılar sahilinde 3 kilometrelik yürüyüş gerçekleştirdi İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Topbaş: "İstanbul'u sağlıklı şehirler lideri yapma konusunda çalışmamız var ve sağlıklı yaşam alanları oluşturmada da çok ciddi proje geliştiriyoruz.

23.02.2014 17:49

İstanbul Halk Sağlığı Müdürlüğü ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi iş birliğiyle düzenlenen "Kadınlar Sağlıklı Yaşama Yürüyor" etkinliğine katılan kadınlar, fiziksel aktivitenin önemine dikkati çekmek amacıyla, Avcılar sahilinde 3 kilometrelik yürüyüş gerçekleştirdi.

"Sağlıklı yaşam için hareket yılı" ilan edilen 2014 içerisinde yapılacak etkinlikler kapsamındaki yürüyüş, Avcılar sahilindeki Beltur tesisi önünden başladı. İstanbul Halk Sağlığı Müdürü Mustafa Taşdemir, sağlık çalışanları ve vatandaşların katıldığı yürüyüş, sahildeki kaykay gösteri alanında son buldu.

Müzik eşliğinde fiziksel egzersiz gibi spor aktivitelerinin yapıldığı yürüyüşün sonunda, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, vatandaşlara hitap etti.

Topbaş, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı döneminde İstanbul'da başlattığı spor tesislerini çok geliştirdiklerini ifade ederek, halkın ücretsiz spor yapabileceği 27 spor kompleksi olduğunu belirtti.

Belediye olarak 10 yıllık dönemde İstanbul'da spora yaptıkları yatırım toplamının 1,5 milyar lira olduğunu dile getiren Topbaş, "Temalı parklar oluşturuyoruz. Şu Avcılar sahilini sizler iyi biliyorsunuz. Geçmişte neydi? İnemiyordunuz, gelemiyordunuz. Şimdi kaykayından bisiklet yollarına, yürüme alanlarına kadar farklı, güzel bir Avcılar sahili yaptık" diye konuştu.

Topbaş, daha yapacakları çok şey olduğunu söyleyerek, şöyle devam etti:

"İstanbul Üniversitesi ile anlaştığımız bir bölümde de içinde yüzme havuzu da olan ve halkın da kullanacağı büyük bir salon yapıyoruz. Maltepe'de sahilde bir milyon 200 bin metrekare, bunun 3-4 katı büyüklükteki alanda spor ve kültür alanı yaptık. Bisiklet yolları, kaykay yerleri, çocukların elektrikli arabaları yarıştıracağı, küçük tekneleri havuzda yüzdüreceği, büyüklerin ve her yaşta insanın gelip keyif alacağı bir yer yaptık. Projeyi Avrupa'dan bir belediye istedi, 'verin' dedim, tüm insanlığa hizmet... Bizler spor alanlarıyla ilgili her daim, her yerde mahalle içlerine kadar, spor tesisleri ve sahalar yapıyoruz ve yapmaya devam edeceğiz. Ama size tavsiyem asla sporu, hele de yürüyüşü bırakmayınız."

Kadir Topbaş, şehirlerin spor anlamında da insanlara fırsat vermesi gerektiğini anlatarak, "İstanbul'u sağlıklı şehirler lideri yapma konusunda çalışmamız var ve sağlıklı yaşam alanları oluşturmada da çok ciddi proje geliştiriyoruz. Yediden yetmişe herkesin spor yapabileceği, bedensel sağlığını kazanabilmesi için, ortamlar hazırlıyoruz. Arzumuz milletimize hizmet etmek" ifadelerini kullandı.

Sultançiftliği- Edirnekapı tramvay hattının Vezneciler'e metro olarak çevrileceğini aktaran Topbaş, Arnavutköy'den geçen metronun da bakanlık tarafından yapılacağını kaydetti.

Topbaş, konuşmasının ardından, alanda horon oynayan vatandaşlara eşlik etti. - İstanbul

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Kadınlar Sağlıklı Yaşama Yürüyor' Etkinliği - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement