Kadınlardan Avm'de Pankartlı Protesto - Son Dakika
Güncel

Kadınlardan Avm'de Pankartlı Protesto

Kadınlardan Avm\'de Pankartlı Protesto

Haber-kamera.Sosyalist Demokrasi Partisi (SDP) üyesi 5 kadın, kadına yönelik şiddeti, 14 Şubat Sevgililer Günü'nde, Beyoğlu İstiklal Caddesi'nde bir alışveriş merkezine pankart asarak protesto etti.

14.02.2013 15:31

Haber-kamera: Ümit TÜRK İSTANBUL/ DHA

Sosyalist Demokrasi Partisi (SDP) üyesi 5 kadın, kadına yönelik şiddeti, 14 Şubat Sevgililer Günü'nde, Beyoğlu İstiklal Caddesi'nde bir alışveriş merkezine pankart asarak protesto etti.

Kadınlar İstiklal Caddesi'ndeki AVM'deki bir kafenin balkonuna çıkarak, "Erkeklerin sevgisi her gün beş kadını öldürüyor" yazılı pankart astı. Kadınlar, "Kadın cinayeti politiktir", "Erkeklerin aşkı her gün 5 kadın öldürüyor", "Yaşasın kadın dayanışması" şeklinde sloganlar attı. Polis ve AVM yönetiminin müdahale etmediği kadınlar yaklaşık 2 saat eylemlerini sürdürdü. Bu sırada İstiklal Caddesi'nde yürüyenler eylemi cep telefonlarıyla görüntülemeye çalıştı. Balkondan bağırarak basın açıklaması okuyan bir kadın, sevgisizlik üreten bir sistemin sahte sevgililer gününü de, kadına şiddeti destekleyen erkek egemen zihniyeti de protesto ettiklerini söylerdi. Eylemciler, daha sonra AVM yönetiminin, astıkları pankartın bir süre daha asılı kalmasına izin vermesi üzerine eylemlerine son verdi.

Avrupa'dan İstanbul'a tatile gelen Aşkın Özkan, kadın eylemcilere destek verdiğini belirterek 'Bence çok doğru. Çünkü herkes aşk meselesiyle ilgili. Herkes sevgili gibi görünüyor ancak bu kadınlar bir gerçeğe dikkat çekmek istiyor. 'Ben karımı çok seviyorum ama bir başka adam ona çok baktı. Karım da bakmış olabilir' diye öldürüyor. Bunu hergün 2'nci 3'üncü sayfalarda okuyoruz. Bugünün adına bunu herkese göstermek istiyorlar. Bence çok doğru" diye konuştu.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Kadınlardan Avm'de Pankartlı Protesto - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement