Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Kıvrıkoğlu, Bosna-Hersek'te - Son Dakika
Güncel

Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Kıvrıkoğlu, Bosna-Hersek'te

Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Kıvrıkoğlu, Bosna-Hersek\'te

Kara Kuvvetleri Komutanı (KKK) Orgeneral Hayri Kıvrıkoğlu başkanlığındaki askeri heyet, Bosna-Hersek'in başkenti Saraybosna'da Savunma Bakanı Zekeriyah Osmiç'le görüştü.

05.03.2013 18:42

Kara Kuvvetleri Komutanı (KKK) Orgeneral Hayri Kıvrıkoğlu başkanlığındaki askeri heyet, Bosna-Hersek'in başkenti Saraybosna'da Savunma Bakanı Zekeriyah Osmiç'le görüştü.

Savunma Bakanlığı'ndaki görüşmeye, Bosna-Hersek Savunma Bakan Yardımcısı Marina Pendeş, Türkiye'nin Saraybosna Büyükelçisi Ahmet Yıldız, Askeri Ataşe Kurmay Albay Mehmet Nail Yiğit de katıldı.

Basına kapalı gerçekleşen görüşmenin ardından Bosna-Hersek Savunma Bakanlığı'nca yazılı açıklama yapıldı.

Açıklamada, Bosna-Hersek Savunma Bakanı Osmiç'in, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK), Bosna-Hersek Silahlı Kuvvetleri'ne (OSBIH) verdiği destekten dolayı Orgeneral Kıvrıkoğlu'na teşekkür ettiği ve kendisine iyi bir ziyaret gerçekleştirmesini dilediği belirtildi.

Görüşme esnasında Osmiç, Türk heyetine Savunma Bakanlığı ve Bosna-Hersek Silahlı Kuvvetleri'nin faaliyetleri hakkında bilgi verdi.

Osmiç, Savunma Bakanlığı ve Bosna-Hersek Silahlı Kuvvetleri olarak NATO Eylem Planı'nın en kısa zamanda uygulanabilmesi için hazır olduklarını da belirtti.

Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hayri Kıvrıkoğlu da kendilerini kabul ettikleri için Savunma Bakanı Osmiç ve çalışma arkadaşlarına teşekkür ederek, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Bosna-Hersek Silahlı Kuvvetleri'ne yardımcı olmaya ve destek vermeye devam edeceğini kaydetti.

Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hayri Kıvrıkoğlu, bu ziyaretin ardından Bosna-Hersek Genelkurmay Başkanı Tümgeneral Anto Jeleç'le de bir araya geldi. Bosna-Hersek'teki Avrupa Birliği Barışı Gücü'nde (EUFOR) de temaslarda bulunan Orgeneral Kıvrıkoğlu, ayrıca EUFOR bünyesinde görev yapan Türk Birliği'ni ziyaret etti.

Muhabir: Kayhan Gül

Yayıncı: Ömer Çetres - SARAYBOSNA

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Kıvrıkoğlu, Bosna-Hersek'te - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement