Kara Perşembe'de 198'inci Hafta - Son Dakika
Güncel

Kara Perşembe'de 198'inci Hafta

Kara Perşembe\'de 198\'inci Hafta

Diyarbakır Kayapınar Belediyesi çalışanları tarafından her hafta Perşembe günü düzenlenen oturma eyleminde 198. Haftasına girdi.

02.01.2014 16:17

Diyarbakır Kayapınar İlçe Belediyesi çalışanları tarafından ceza evinde tutuklu bulunan Belediye Başkanları Zülküf Karatekin, Başkan Yardımcısı Sabahattin Dinç ve Kürt siyasetçileri için düzenledikleri 'Kara Perşembe' eyleminin 198'incisi gerçekleştirildi.

Belediye hizmet binası önünde yapılan açıklamaya Kayapınar Belediye Başkan Vekili Mahmut Dağ, başkan yardımcıları Aynur Yılmaz, İhsan Avcı, BDP İlçe Başkanı Davut Kesen, Barış Anneleri, Genel-İş, Tüm-Bel-Sen yöneticileri, meclis üyeleri ve çalışanlar katıldı.

Eylemde açıklama yapan BDP İlçe Başkanı Davut Kesen, "Belediye başkanları, milletvekilleri, gazeteciler ve yüzlerce Kürt beş yılı aşkındır ceza evinde tutuluyorlar. Yolsuzluk operasyonları sonrası hükumet tarafının yargı ve polis içinde parelel devlet yapılaşmanın olduğu yönünde açıklamalarını hayretler içinde izliyoruz. Düne kadar yargı bağımsızdır, polisi mi kimseye yedirmem diyen hükumete sesleniyoruz. Kürt halkı yıllardır bu yargı ve polis baskısı altında onuruyla yaşamaya çalışıyor. Fransa'nın başkenti Paris'te 9 Ocak 2013 günü katledilen üç Kürt kadın siyasetçinin katilleri ve katillerin arkasındaki güçler halen ortaya çıkartılmadı" şeklinde konuştu. Eylem beş dakikalık oturma eylemiyle sone erdi.

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Güncel Kara Perşembe'de 198'inci Hafta - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement