Karaciğer Naklli Çocukların 23 Nisan Kutlaması - Son Dakika
Güncel

Karaciğer Naklli Çocukların 23 Nisan Kutlaması

Karaciğer Naklli Çocukların 23 Nisan Kutlaması

İzmir'de özel bir hastanede karaciğer nakli olan Canım Ciğerim Çocuk Kulubü üyesi çocuklar, Famecity eğlence merkezinde 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı kutladı.

22.04.2014 09:48

İzmir'de özel bir hastanede karaciğer nakli olan Canım Ciğerim Çocuk Kulubü üyesi çocuklar, Famecity eğlence merkezinde 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı kutladı.

Karaciğer nakliyle ikinci yaşamlarına başlayan İzmir Kent Hastanesi Canım Ciğerim Çocuk Kulübü üyesi çocuklar, Famecity işbirliğiyle düzenlenen 23 Nisan kutlamasında buluştu. Eğlence merkezindeki kutlamada çocukları, anne ve babaları ile İzmir Kent Hastanesi Karaciğer Nakil ekibi de yalnız bırakmadı. Eğlence merkezinde doyasıya eğlenen çocuklar, keyifli anlar yaşadı.

Karaciğer nakli ekibinin başkanı Doç. Dr. Murat Kılıç, organ nakliyle hayata tutunan çocuklarla birarada olmaktan büyük mutluluk duyduklarını belirterek, organ bağışının ve naklin önemine dikkat çekti. Doç. Dr. Murat Kılıç, "Çoğu karaciğer nakli olmasaydı, kısa zamanda kaybedilecek çocuklardı. 1-2 aylıktan itibaren karaciğer yetmezliği gibi nedenlerle hastanemize başvurdular. Anne, babaları veya diğer yakınlarından alınan karaciğer parçası ile nakil olarak sağlıklarına kavuştular. Bugün geldiğimiz noktada onları sağlıklı olarak yeniden görmek, ekibimiz için mutluluk verici" diye konuştu.

Çocuk Gastroenteroloji-Hepatoloji Uzmanı Prof. Dr. Çiğdem Arıkan ise "Karaciğer nakli uzun soluklu ve meşakketli bir yol. Çocukların tümü yaşama devam edebilmek için bu yola girdiklerinde bizler ve aileleriyle yolculuklarını sürdürüyorlar. Hep birlikte büyüyüyoruz. Günümüzde bu çocukların yaşamlarını kaliteli bir şekilde sürdürebilmelerinden dolayı çok mutluyuz" dedi. - İzmir

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Karaciğer Naklli Çocukların 23 Nisan Kutlaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement