Karar Günü Kalp Krizi Geçirdi - Son Dakika
Güncel

Karar Günü Kalp Krizi Geçirdi

Karar Günü Kalp Krizi Geçirdi

Balyoz davasında karar açıklanmadan önce tutuklu Kurmay Albay Hakan Mehmet Köktürk kalp krizi geçirdi.

21.09.2012 14:01  Güncelleme: 00:09

İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen Balyoz davasında mahkeme, karar vermek için toplanmıştı ki Maltepe Cezaevi'nde bulunan Kurmay Albay Hakan Mehmet Köktürk, sabah saatlerinde kalp krizi geçirerek tedavi altına alındı.

ANJİYO YAPILDI, STENT TAKILDI

Kurmay Albay Hakan Mehmet Köktürk, sabah saatlerinde koğuşta fenalaştı. Revire kaldırılan Köktürk, hastaneye sevk edildi. Kalp krizi geçirdiği tespit edilen Köktürk'e anjiyo yapılarak stent takıldı. Durumunun iyi olduğu belirtilen Köktürk, yoğun bakımda tedavi altına alındı.

SON DURUŞMADAN NOTLAR

Hükümeti ortadan kaldırmaya eksik teşebbüs ettikleri gerekçesi ile 16 Aralık 2010'da başlayan ve 250'si tutuklu, 365 kişinin yargılandığı Balyoz davası, 21 ay sonra 108'inci oturumda karara bağladı.

Duruşma salonun bulunduğu binanın kapılarının saat 11.00 sıralarında açılması ile sanık yakınları salona alındı. Yaklaşık 500 izleyicinin duruşma salonunun bulunduğu binaya alınması nedeniyle girişte yoğunluk yaşandı.

KARARIN AÇIKLANMASI 45 DAKİKA SÜRDÜ

Kararın açıklanması 45 dakika sürdü. Saat 17.33'de mahkeme kararı okumaya başladı. Bu sırada hem izleyicler hem sanıklar sessiz ve sakince kararı dinledi. Zaman zaman izleyicelerin bulunduğu bölümden hıçkırık sesleri duyuldu.

GAZETECİLER, SALONDAN KORUMA EŞLİĞİNDE ÇIKTI

Sinir krizi geçiren izleyiciler salondan çıkarıldı. Salonun tepkisi, kararın okunmasının tamamlanmasının ardından başladı. İzleyici ve sanıkların bulunduğu bölümden alkış ve protesto sesleri yükseldi. Tam bu sırada mahkeme heyeti salonu terk etti. Bu sırada bazı sanıklar, gazetecilerin bulunduğu bölüme tepki gösterdi ve pet şişe attı.

Davayı takip eden gazetecilerden Zaman gazetesi muhabiri Büşra Erdal, Facbook sayfasında şu bilgiyi paylaştı:

"balyoz'da karar açıklandıktan sonra duruşma salonunda saldırıya uğradık, su dolu şişe fırlattı sanıklar. koruma eşliğinde kendimizi dışarı attık"

BALYOZ'DA RAKAMLARLA CEZALAR

3 general 20 yıl hapis cezası aldı

78 sanık 18 yıl hapis cezası aldı

214 sanık 16 yıl hapis cezası aldı

28 sanık 13 yıl 4 ay hapis cezası aldı

1 sanık(Bulut Ömer Demiroğlu) 15 yıl hapis cezası aldı

69 sanık hakkında yakalama kararı çıkartıldı

Duruşmada olan 6 tutuksuz sanık tutuklandı

3 kişinin dosyası ayrıldı

Bir sanık dava sürecinde hayatını kaybetti

34 sanık beraat etti

Kaynak: Diğer

Son Dakika Güncel Karar Günü Kalp Krizi Geçirdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement