Karne Almaya Giden Öğrenciye Çirkin Hakaret - Son Dakika
Güncel

Karne Almaya Giden Öğrenciye Çirkin Hakaret

Karne Almaya Giden Öğrenciye Çirkin Hakaret

Manisa'da, karne almaya başörtüsüyle giden öğrenciye bazı öğretmenlerin hakaret ettiği iddia edildi.

12.06.2012 18:18

Manisa'da, karne almaya başörtüsüyle giden öğrenciye bazı öğretmenlerin hakaret ettiği iddia edildi.

Manisa Murat Germen İlköğretim Okulu 8. sınıf öğrencisi Zeyneb Şafak, iddialara göre karne almak için gittiği okulunda öğretmenleri Ferhan D, Nilüfer S ve Okul Müdür Yardımcısı Zafer Ş'dan ağır hakaretlere uğrayarak okuldan kovulduğunu öne sürdü.

Karne alamadan okuldan ayrılmak zorunda kalan Zeyneb Şafak, durumu ailesine bildirdi. Bunun üzerine baba Mehmet Şafak, kızını alarak Manisa İl Emniyet Müdürlüğü Çocuk Şubesi Adli İşlemler Büro Amirliği'ne gitti. Burada öğretmenlerden ve müdür yardımcısından şikayetçi olan Zeyneb Şafak, "Bir gün öncesinde mezuniyet töreni vardı okulda. Okul okul olmaktan çıkmış podyuma dönmüştü. Bütün bunlara bir şey demeyen okul idaresi okulun son günü olan karne gününde beni ağır hakaretlerle okuldan kovdu. Bu psikoloji ile SBS sınavına girdim" dedi.

ALLAH BELANI VERSİN NEDEN BÖYLE GELDİN

Babası ile birlikte Manisa İl Emniyet Müdürlüğü Çocuk Şubesi Adli İşlemler Büro Amirliği'ne giderek hakaret davası açan Zeyneb Şafak, olayı şöyle anlattı: "Karnemi almak için okuduğum Murat Germen İlköğretim Okulu'na gittim. Ben okula serbest kıyafet olduğu için başörtüsü takarak gittim bu esnada beni koridorda gören Ferhan D, 'Okula böyle gelemezsin, okul kurallarına aykırı. Sene başından beri açık geldin şimdi niye başını kapattın' dedi. Bende 'Şu an ders işlemiyoruz bu yüzden böyle geldim' dedim. Öğretmen Ferhan D daha sonra gitti. Koridorda gören Nilüfer S de

bana, 'Allah belanı versin' diye bağırdı. Ferhan D isimli öğretmenim ise 'Pislik' diye bağırdı"

Zeyneb Şafak, oradan uzaklaştığını belirterek şunları söyledi: "Tuvalete arkadaşım Betül Nur Orunlar ile gittim ve ağladım. Burada arkadaşım annemi aradı ve durumu anlattı daha sonra Nilüfer S tuvalete geldi, 'Okul Müdür Yardımcısı Zafer Ş seni odasına çağırdı. Gel pislik' dedi.

Orada ağır hakaretler işittiğini iddia eden Zeyneb Şafak, sözlerini şöyle sürdürdü: "Müdür Yardımcısı Zafer Ş, kendi odasının önünde bana 'Neden böyle başörtüsü ile geldin' dedi. Ben de 'Herkes serbest kıyafetle gelmiş bende böyle gelmeyi uygun gördüm' dedim. Bunun üzerine müdür yardımcısı bana, 'Defol çık git bu okuldan' diye bağırdı.

Olayın ertesi günü SBS sınavına girdiğini belirten Zeyneb Şafak, moralinin bozuk olması sebebiyle sınavının da iyi geçmediğini vurguladı.

HİÇBİR GEREKÇE KIZIMA BÖYLE HAKARET EDİLMESİNİ MEŞRU KILMAZ

Kızının müdür yardımcısı ile iki öğretmenin başörtülü olması nedeniyle kendisine hakaret ettiğini söylemesi üzerine okula gittiğini belirten baba Mehmet Şafak, şunları söyledi: "Okula geldiğimde kızım ağlıyordu. Başörtülü geldiği için öğretmenlerinin kendisine hakaret ettiğini söyledi. Diğer öğrencilerin serbest kıyafetle karne almaya geldiği bir günde başörtüsüyle okula gelmek yönetmeliğe aykırıysa disiplin soruşturması başlatılabilirdi. Hiçbir gerekçe kızıma böyle hakaret edilmesini meşru kılmaz. Bu öğretmenlerle konuşarak kızımdan özür dilemelerini istedim ancak bu özür dilenmediği için Manisa Emniyet Müdürlüğü Çocuk Şube Müdürlüğü'ne giderek sorumlu öğretmenler hakkında şikayetçi olduk. İl Milli Eğitim Müdürlüğü'ne de sorumluların cezalandırılması için dilekçe verdik."

GEREKİRSE SORUŞTURMA AÇACAĞIZ

Konuya ilişkin açıklamada bulunan Manisa İl Milli Eğitim Müdürü Mustafa Altınsoy ise konudan haberdar olduğunu söyledi. Ailenin şikayet dilekçesi verdiğini belirten Altınsoy, "Aile şikayet dilekçesini bize getirdi. Aynı zamanda emniyete de ifade vermişler. Şikayetçi olmuşlar. Biz de inceleme başlattık. Gerekirse soruşturma açacağız" dedi. - MANİSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Karne Almaya Giden Öğrenciye Çirkin Hakaret - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement