Karsan Otobüs Pazarında Da Söz Sahibi Olacak - Son Dakika
Güncel

Karsan Otobüs Pazarında Da Söz Sahibi Olacak

Karsan Otobüs Pazarında Da Söz Sahibi Olacak

Karsan, İtalya'nın En Önemli İkinci Otobüs Markası Olan Bredamenarinibus ile İmzaladığı Stratejik Anlaşmasının Ardından Otobüs Üretimine Başladı.

17.02.2011 16:12

BURSA'da topluma taşımada, taksiden otobüs segmentine kadar farklı ürünler geliştiren Karsan, İtalya'nın en önemli ikinci otobüs markası olan BredaMenarinibus ile imzaladığı stratejik anlaşmasının ardından otobüs üretimine başladı. İtalya'nın Roma Belediyesi'ne ilk aşamada 25 otobüs üreten Karsan'ın Ceo'su Murat Selek, sevkıyatın Ocak ayından itibaren başladığını söyledi.

"Sınırsız Ulaştırma Çözümleri" vizyonu ile çalışmalarına devam eden ve 2010 yılının Eylül ayında İtalya'nın önemli otobüs markalarından biri olan BredaMenarinibus ile stratejik ortaklık anlaşması imzalayan Karsan, bugün düzenlenen bir törenle otobüs üretim tesisisin resmi açılışını yaptı.

Açılışa BredaMenarinibus Ceo'su Roberto Ceraudo, Karsan Murahhas azası Jan Nahum, Karsan Ceo'su Murat Selek, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe katıldı. BredaMenarinibus ile 2 Eylül 2010 tarihinde startejik ortaklık anlaşması imzalayan Karsan, ilk otobüsünü Ocak ayında hattan indirdi. Yapılan ön anlaşma gereği Ocak ayında 15 adet otobüsü Bredamenarinibus'a teslim eden Karsan, bu ay 25, Mart'ta 20 ve Nisan ayında 15 olmak üzere, toplam 74 adet BredaMenarinibus marka otobüsü İtalya'ya ihraç edecek.

"TOPLU TAŞIMADA YENİLİKÇİ ÇÖZÜMLER ÜRETİYORUZ"

Açılışta konuşan Karsan Ceo'su Murat Selek, Karsan olarak toplu taşımada Türkiye ve Avrupa pazarlarının ihtiyacına cevap veren yenilikçi çözümler üretmeyi amaçladıklarını belirtti. Selek, "Daha önce hiç bulunmadığımız otobüs segmentine girmiş olmamız yeni vizyonumuz kapsamında attığımız önemli bir adım. Karsan, Bredamenarinibus ile yapmış olduğu işbirliği neticesinde farklı şehirlerin farklı ihtiyaçlarına BredaMenarinibus'un yenilikçi ürün gamı ile cevap verecek" dedi.

Selek'in ardından söz alan BredaMenarinisbus Ceo'su Roberto Ceraudo ise Türk otomotiv sanayiinde çok önemli bir yere sahip olan Karsan?la imzalamış oldukları stratejik ortaklık anlaşmasından duyduğu mutluluğu dile getirdi. Ceraudo, "Bu anlaşma, özellikle İtalya'da otobüs sekötründe iş hacmi bakımından ikinci şirket konumunda olan ve 90 yıldır faaliyette bulunan BredaMenarinibus'un sadece İtalya ve Avrupa sınırlarında değil, markanın Türkiye ve komşu ülkelerdeki varlığını da artıracaktır. Bu işbirliğinden karşılıklı bir büyümenin yanı sıra Karsan'ın karakterize eden yenilikçi ve girişimci ruhundan gelen ilginç yeniliklerin doğacağına eminim" diye konuştu.

"ASKERİ VE SİVİL ALANDA ÜRETİM YAPIYORUZ"

Daha sonra gazetecilerin sorularını yanıtlayan Ceraudo, BredaMenarinibus'un yıllık cirosunun yaklaşık 140 milyon Euro olduğunu söyledi. Ceraudo, "Biz çok büyük bir grubun parçasıyız. Askeri üretimin yanında sivil üretimde yapılıyor, tren gibi tramvay gibi enerji tasarruflu araçlar gibi. Bu şirketler de yavaş yavaş bölünüyorlar. Kendi aralarında bölünüp birer üretim merkezi haline geliyorlar" dedi. Marka olarak çok geniş bir ürün gamına sahip olduklarının altını çizen Roberto Ceraudo, "Karsan ile yapılan işbirliğinde ürünlerin tamamının Türkiye'de üretilmesi öngörülüyor" diye konuştu.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Karsan Otobüs Pazarında Da Söz Sahibi Olacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement