Katil Zanlısı da MHP'li - Son Dakika
Güncel

Katil Zanlısı da MHP'li

Katil Zanlısı da MHP\'li

Denizli Yenicekent Beldesi'nin MHP'li Belediye Başkanı Ruhsat Vermediği Birahanenin İşletmecisleri Tarafından Öldürüldü.

24.10.2010 16:18

Olay, dün (cumartesi) saat 20.00 sıralarında, Yenicekent beldesi meydanındaki kahvehanede yaşandı. Belde çıkışında bulunan ve içki ruhsatı verilmeyen Meydan Birahanesi'nin işletmecisi M.S. (Mehmet Sırıkaya) (30), K.S. (Kürşat Sırıkaya) (36) ve R.S. (Ramazan Sırıkaya) (25) kardeşler ile yanlarında çalışan H.A. (Hüseyin Aydemir) (26), kahvehaneye gelip vatandaşlarla sohbet eden Yenicekent Belediye Başkanı MHP'li Nail Sancak'la tartıştı. Üç kardeş, 10 gün önce devraldıkları birahanelerine ruhsat talebine olumsuz yanıt veren Başkan Sancak'a iddiaya göre bir anda kahvehanedeki sandalyelerle saldırdı. Kendisini korumaya çalışan Başkan Sancak da belindeki tabancayı çıkarıp önce birkaç el havaya, ardından M.S., K.S. ve R.S. kardeşler ile arkadaşları H.A.'nın bacaklarına doğru ateşledi. İddiaya göre Başkan Sancak'ın tabancasındaki mermiler bitince M.S. harekete geçti. Belindeki bıçağı çıkaran M.S.'nin evli ve 4 çocuk babası Başkan Nail Sancak'ı yaklaşık 40 kişinin gözleri önünde kalbine yakın bir bölge, dalağı ve karnından yaraladı. Saldırganlar geldikleri otomobille kaçarken Başkan Sancak çağrılan ambulansla, yapılan ilk müdahalenin ardından Sarayköy Devlet Hastanesi´ne götürülürken yolda yaşamını yitirdi. Ambulansı takip ettiği öne sürülen saldırganlar ise polis ekiplerince kısa sürede yakalanarak gözaltına alındı. Ayak ve bacak bölgelerinden hafif şekilde yaralanan 3 kardeş ile yanlarında çalışan H.A. Server Gazi Devlet Hastanesi'ndeki tedavileri sonrası Denizli İl Jandarma Komutanlığı'na götürüldü. Saldırının duyulmasının ardından Yenicekentliler, Başkan Sancak'ın cenazesinin kaldırıldığı hastaneye akın etti. S. kardeşlerin aileleri de gece yarısı jandarma nezaretinde büyük gerilimin yaşandığı beldeyi terk etmek zorunda kaldı. Kardeşlere ait birahane çok sayıda kişinin taşlı sopalı saldırısına uğradı. Pencereleri, kapıları ve masaları kırılan işyerinin önündeki bir otomobil de yakıldı.

Polis ve jandarma geniş güvenlik önlemleri alırken, ilçeye gelen Vali Yavuz Erkmen yetkililerden bilgi aldı. Vali Erkmen, cinayete neden olan kavganın siyasi bir yönü bulunmadığını bildirdi.

Katil zanlısı M.S.'nin yerel seçimlerden önce Başkan Sancak ile birlikte çalıştığı, hatta MHP'den yedek belediye meclis üyesi olduğu öğrenildi. M.S.'nin bir yakınının Başkan Sancak'ın kayınbiraderi M.D.'yi (Mesut Dinçer) bir hafta önce bıçakla yaralaması üzerine ilişkilerin gerildiği ifade edildi. Bu olaydan sonra Başkan Sancak'ın M.S. ve kardeşleri tarafından devralınan birahaneye ruhsat vermediği öne sürüldü.

Saldırganlardan H.A. savcının talimatıyla serbest bırakılırken M.S., K.S. ve R.S. kardeşlerin sorgusunun sürdüğü bildirildi. Başkan Nail Sancak'ın cenazesinin de ailenin talebi üzerine, Yenicekent yerine, ikindide Denizli Merkez'de bulunan Ulu Camii'ndeki namaz sonrası Asri Mezarlık'ta toprağa verileceği öğrenildi.

Ferah IŞIK/ Ramazan ÇETİN/ DENİZLİ/ DHA

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Katil Zanlısı da MHP'li - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement