Kavaklıdere - Toki' De Gece Karanlığına Tepki - Son Dakika
Güncel

Kavaklıdere - Toki' De Gece Karanlığına Tepki

Kavaklıdere - Toki\' De Gece Karanlığına Tepki

Muğla'nın Kavaklıdere İlçesi'nde TOKİ Konutlarına Yerleşen 30 Aile Dün Akşam Saatlerinde Aydın, Denizli Muğla Elektrik Dağıtım Merkezi A.ş (aydem) Tarafından Enerji Kesilmesi Sonucu Geceyi Karanlıkta Geçirdi. Gecenin İlerleyen Saatlerine Kadar Çoluk Çocuk Elektriksiz Site Önünde Bekleyen Yaklaşık 80 Kişi Aydem'i ve Yetkilileri Alkışlarla Protesto Etti. Sitedeki Elektrik Krizi Kavaklıdere Kaymakamı Mehmet Uslu'nun Devreye Girmesiyle Çözüldü ve Aydem Görevlisi Siteye Gelerek Elektrikleri Açtı.

04.08.2010 14:44

MUĞLA'nın Kavaklıdere İlçesi'nde TOKİ konutlarına yerleşen 30 aile dün akşam saatlerinde Aydın, Denizli Muğla Elektrik Dağıtım Merkezi A.Ş (AYDEM) tarafından enerji kesilmesi sonucu geceyi karanlıkta geçirdi. Gecenin ilerleyen saatlerine kadar çoluk çocuk elektriksiz site önünde bekleyen yaklaşık 80 kişi AYDEM'i ve yetkilileri alkışlarla protesto etti. Sitedeki elektrik krizi Kavaklıdere Kaymakamı Mehmet Uslu'nun devreye girmesiyle çözüldü ve AYDEM görevlisi siteye gelerek elektrikleri açtı.

Olay dün akşam (Salı) saatlerinde Muğla'nın Kavaklıdere ilçesindeki 126 konutluk TOKİ sitesinde meydana geldi. 22 Temmuz 2010 tarihinde müteahhitler Servet Altınsoy ile sözleşme imzalayarak dairelerini teslim alan 30 hak sahibi, 10 gün önce evlerine taşındı. Elektrik aboneliği için işlemlerini başlatan site sakinleri, 10 gün önce şantiye elektriğinden yararlanmaya başladı. Ancak dün (Salı) akşam saatlerinde hiçbir bilgi ve tebligatta bulunulmadan elektrikler kesildi. Gece boyunca karanlıkta kalan site sakinleri konutların önüne çıkarak ellerinde mumlarla alkış tutup yaşananları protesto etti.

Yeni taşındıkları sitede henüz yönetimin belirlenmediğini ve mağdur olduklarını ileri süren 30 daire sahibi adına konuşan 38 yaşındaki Salih Semiz, yaşananlara sert tepki gösterdi. Kendilerine hiçbir bilgi verilmeden akşam saatlerinde AYDEM görevlilerinin siteye gelerek elektriklerini kestiğini belirten Semiz, ''burada 30 dairede yaklaşık 80 kişi çoluk çocuk oturuyor. Bize elektrik aboneliği konusunda işlemler tamamlanıncaya kadar şantiye elektriğinden faydalanabileceğimiz söylendi. Ancak bu gün akşam evimize geldiğimizde elektrikler kesilmişti. AYDEM'i arayıp durumu ilettik. Müteahhitin 600 liralık borcu yüzünden elektriklerin kesildiği söylendi. Ancak elektrik sayacına herhangi bir ihbarname bırakılmamıştı. Şimdi ise 'tamam açın yarın müteahhitin borcunu biz ödeyelim' diyoruz kabul etmiyorlar. Bu yaşananlara bir anlam veremiyoruz' dedi. Eşinin merdivenlerden inerken düşerek ayağından yaralandığını kaydeden Semiz, ''Çocuklarımız da zarar görebilirler, yetkileri duyarlı olmaya ve göreve çağırıyoruz' dedi. Site sakinlerinden Neşe Denizhan da, AYDEM'i ve TOKİ müteahhidini telefonla aradığını, ancak çözüm bulamadıklarını söyledi. Denizhan, ''Sitede yaşayan insanların küçük çocukları ve hastası olanlar var. Bu kadar sorumsuzca davranan yetkilileri kınıyoruz. Müteahhit firma bize telefonda işlemleri tamamlayıp evrakları belediyeye teslim ettiklerini ve bu zamana kadar abonelik için başlatılan işlemlerin tamamlanmış olması gerektiğini söylüyor. Ancak biz belediye henüz işlemleri bitirmediği için abonelikleri alamadık. Seçim zamanı gelip oy istiyorlar, ama mağdur olduğumuzda yüzümüze bile bakmıyorlar' diye konuştu.

ACELECİ DAVRANDILAR

Kavaklıdere Belediye Başkanı AKP'li Nuray Bozyer ise, TOKİ konutlarında kendisinin de dairesi olduğunu ancak tüm işlemlerin bitmemesi nedeniyle bu tür sorunların yaşanabileceğini öngördüğü için dairesine taşınmadığını söyledi. Bozyer, ''Arkadaşlarımız evlerine taşınma konusunda biraz aceleci davrandılar. Henüz kimse şahsi aboneliklerini almış durumda değil. Ben AYDEM Muğla İl Müdürümüzle görüştüm, soruna çözüm bulacağız' diye konuştu.

KAYMAKAM DEVREDE

Kavaklıdere Kaymakamı Mehmet Uslu, konudan daha önce haberdar olmadığını ve vatandaşların mağdur olmalarını önlemek için AYDEM yetkilileri ile görüşerek siteye enerji verilmesini sağlayacağını söyledi. Kaymakam Uslu, ''Ancak sitede şantiye elektriği ile aydınlanmak doğru değil, vatandaşlarımızın bugün mağduriyetlerini giderelim, yarından itibaren herkes şahsi daire aboneliklerini yaptırsın. Konunun takipçisi olacağım' diye konuştu.

Daha sonra saat 23.30 sıralarında siteye gelen AYDEM görevlisi konutların elektriğini açtı. AYDEM yetkilisi sitenin elektrik borcu yüzünden enerjisinin kesildiğini ve kendisine verilen talimatla gelerek elektrikleri yeniden açtığını site sakinlerine anlatırken kendisini görüntüleyen DHA Muhabirine de tepki gösterdi. ''Benim konuşma yetkim yok, çekim yapmayın' diyerek yüzünü gizlemeye çalışan görevli hızla siteden ayrıldı. Evlerinin ışıkları gece yarısı da olsa yeniden yanan site sakinleri bu kez yaşadıkları sevinci alkışlarla göstererek evlerine dağıldı.

MAĞDUR DEĞİL, İŞGALCİLER

DHA muhabirinin sorularını telefonda cevaplayan İnşaatın Şantiye Şefi Fazlı Ak, konutlarda oturanların işgalci konumunda olduklarını ileri sürdü. Ak, ''Biz 30 hak sahibine sadece dairelerini teslim alabilecekleri yönünde sözleşme imzalatıp evlerini teslim ettik. Girip içersinde oturun diye değil. Ancak arkadaşlar bizim şantiye elektiriğimizi kullanarak evlerde oturmaya başlamışlar, işgalci durumdadırlar. Polisi arayıp konutların boşaltılmasını isteyeceğiz' diye konuştu.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Kavaklıdere - Toki' De Gece Karanlığına Tepki - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement