Kaya: Mısır'daki Kararın Arkasındaki Güce Lanet Olsun - Son Dakika
Güncel

Kaya: Mısır'daki Kararın Arkasındaki Güce Lanet Olsun

Kaya: Mısır\'daki Kararın Arkasındaki Güce Lanet Olsun

Diyarbakır Demokrat Eğitimciler Sendikası (DES) Diyarbakır İl Başkanı Eyüphan Kaya, Mısır'daki idam kararlarının perde arkasındaki gücü telin etti.

29.03.2014 13:18  Güncelleme: 14:38

Diyarbakır Demokrat Eğitimciler Sendikası Diyarbakır İl Başkanı Eyüphan Kaya, Mısır'daki idam kararlarıyla ilgili yazılı bir basın açıklaması yaptı.

Dünyanın küçülüp bir köy haline geldiğini belirten Kaya, dünyanın herhangi bir ucunda meydana gelen bir haksızlığın bir zulmün diğer ucuna da yansıdığını belirtti.

Kötü niyetli insanların kol kola verdiğini ancak iyi niyetli inşaların işbirliği etrafında birleşemediğini kaydeden Kaya, "İyi niyetli insanlar olarak işbirliği içinde olmak durumundayız. Bu münasebetle iyi hadiselere destek vermek, haksızlıklara tepki göstermek boynumuzun borcudur" dedi.

BU KARARIN ARKASINDAKİ GÜCE LANET OLSUN

Mısır'daki gelişmeleri kesinlikle tasvip etmediklerini ifade eden Kaya sözlerini şu ifadelerle sürdürdü:

"Bu münasebetle, Mısır'da olup biten hadiseleri baştan sona kadar tasvip etmediğimiz gibi, 529 İhvan-i Müslim'in üyelerinin yargılanarak idam kararıyla cezalandırılmasını kınıyor, karar vericileri yadırgıyor, bu kararın perde arkasındaki gücü de telin ediyoruz.
BU TÜR ZULÜMLERE KARŞI SESSİZ DURMAK DOĞRU DEĞİLDİR
Dünya bu tür zulümlere karşı sessiz kaldıkça insanlık kan kayıp ediyor. Militarist güçler bu laubalilikten cesaret alacaklar ve dünyanın muhtelif mekanlarında bir birine destek verip hayatın tadını kaçırmaya devam edecekler. Yüz binlerin öldürülmesiyle sonuçlanan militarist hadiselerle insanlık tarihi kirlenmiştir. İnsanoğlu bu dünyaya huzur içinde yaşamaya gelmiştir.

BU DARBELERDEN KİMLER ETKİLENMEDİ Kİ?

Rusya bu zulümleri yaşadı, Türkiye bu zulümleri yaşadı, Ortadoğu bu sıkıntıları yaşıyor, bir Avrupa bu militarizmden bir ders çıkardı. Dünyada hala sınırlar adına askeri yatırımlar yapılıyor, militarizm ön planda tutuluyor.

ASKERİ MÜDAHALELER KALICI OLUMSUZ İZLER BIRAKIYOR

Bu haksız müdahaleler sonucunda; eğitim öğretim darbe yiyor, ekonomi hırpalanıyor, ruhlar zedeleniyor. Bu süreçte yetişen neslin kalitesi düşüyor. Cezalandırılanlar kadar hayatın içinde kalanlar da olumsuz etkileniyor. İnsanlar yeryüzünde açlıkla mücadele ederken dünya ülkelerinin bir çoğu askeri alana milyar dolarlarla yatırım yapıyor. Bu yatırımın cezasını ara ara çekiyoruz.

DÜNYANIN YENİ OLUŞUMLARA İHTİYACI VAR

Bu belaların, asıl nedeni Dünya örgütlerinin fiilen fonksiyonunu yitirmiş olmasından kaynaklanıyor. Dolayısıyla bir an evvel dünyanın yenilemeye ihtiyacı var, Yeni bir Hilful Fudul(erdemliler hareketine) ihtiyaç var.

GAYRİMÜSLİM DÜNYAYI YÖNETİYOR

İnsanlık alemi ehli iman ve ehli davet olmak üzere iki sınıf kimselerden oluşuyor. Ne yazık ki ehli iman dünya yönetiminde aktif rol alamadığı gibi İslam dünyasındaki yetkililer de İslami değerlerden yoksun kimselerin elindedir. Bu sinsi oyuna karşı da iki kere uyanık olmak lazım.

SİYASİ SUÇLU KAVRAMININ CEZA KANUNDAN ÇIKARILMASI LAZIM

Netice itibariyle günümüzün firavunları rolüne talip olan Sisi'leri hem kınıyor, hem de lanetliyoruz. Siyasi gerekçelerle; değil idam cezalarıyla cezalandırmak, yargılanmalara dahi karşıyız"

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Güncel Kaya: Mısır'daki Kararın Arkasındaki Güce Lanet Olsun - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement