Kayseri'de Orman Yangınlarına Müdahale İçin 21 Su Tankı Alındı - Son Dakika
Güncel

Kayseri'de Orman Yangınlarına Müdahale İçin 21 Su Tankı Alındı

Kayseri\'de Orman Yangınlarına Müdahale İçin 21 Su Tankı Alındı

Kayseri Valisi Orhan Düzgün, ilçe ve köylerde kullanılmak üzere alınan 21 su tankının dağıtım töreninde önce fidanları sulayarak tankları kontrol etti ve ardından da belediye başkanlarına ve muhtarlara teslim etti.

28.06.2013 10:29

Kayseri Valisi Orhan Düzgün, ilçe ve köylerde kullanılmak üzere alınan 21 su tankının dağıtım töreninde önce fidanları sulayarak tankları kontrol etti ve ardından da belediye başkanlarına ve muhtarlara teslim etti.

Orman Bölge Müdürlüğü'nün Yenimahalle'de bulunan İşletme Şefliği fidanlığında gerçekleştirilen su tankı dağıtım törenine, Kayseri Valisi Orhan Düzgün, Vali Yardımcısı Davut Haner, Orman Bölge Müdürü Ahmet Kara, Felahiye Belediye Başkanı İsmet Gürsel Kısır ile köy muhtarları katıldı. Törende konuşan Kayseri Orman Bölge Müdürü Ahmet Kara, anız yangınlarına da dikkat çekti ve su tankerlerin orman yangınları anlamında bölgeye fayda sağlayacağını dile getirdi. Kayseri'de 210 bin hektar alanın ormanlık alan söyleyen Kara, "Ormanlık alanın da önemli bir kısmını ağaçlandırma sahaları oluşturmaktadır. Orman yangınlarına müdahale süresini kısaltacak ve etkili bir mücadele imkanı sağlayacak olan 21 adet yangın söndürme amaçlı su tankerinin kritik yerleşim birimlerinde konuşlandırılacak olması orman idaremizin gücüne güç katacak" dedi.

2012 yılında Kayseri'de 6 ormanı yangını çıktığını ve 16.5 hektar alan yandığını dile getiren Ahmet Kara, yangınların yüzde 90'nın insan kaynaklı olduğunu belirtti. Kara, "Yangınlar genelde kasıtlı ve ihmal sonucu çıkıyor. Sıcaklığın arttığı bu dönemlerde yangın riskine karşı vatandaşlarımız dikkatli olmalıdır" diye konuştu.

Vali Orhan Düzgün de konuşmasında bazı orman yangınlarının kasıtlı çıkarıldığını dile getirdi. Anız yangınlarının da orman yangınlarına neden olduğunu belirten Düzgün, "Anız yangınlarıyla topraktaki birçok canlının ölümüne sebep olunuyor. Doğa ile iç içe olan canlılarımızı da korumak hepimizin görevi. Vatandaşlarımız bu konuda duyarlı olmalıdır" dedi. Düzgün, yapılan konuşmaların ardından tankları yakından inceledi ve aynı zamanda fidanlık alanı sulayarak su tanklarını test etti. Vali Düzgün, hortumla fidanlıkları sularken, gazeteciler de sudan etkilendi. Bu sırada Vali Düzgün, "Kötü niyetimiz yok. Hava çok sıcak sizlerde serinlemiş oldunuz" diye espri yaptı. Vali Düzgün, daha sonra Kayseri Orman Müdürlüğü ve İl Özel İdaresi imkanlarıyla alınan 21 su tankını ilçe ve köy temsilcilerine teslim etti. - Kayseri

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Kayseri'de Orman Yangınlarına Müdahale İçin 21 Su Tankı Alındı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement