Kayseri - Üniversite Bahçesinde Nevruz Ateşi Yakıldı - Son Dakika
Güncel

Kayseri - Üniversite Bahçesinde Nevruz Ateşi Yakıldı

Kayseri - Üniversite Bahçesinde Nevruz Ateşi Yakıldı

Kayseri Valiliği ve Erciyes Üniversitesi'nin (Erü) İşbirliği ile Kampus Alınındaki Sabancı Kültür Sitesi Önünde Nevruz Etkinliği Düzenledi.

21.03.2011 15:03

KAYSERİ Valiliği ve Erciyes Üniversitesi'nin (ERÜ) işbirliği ile kampus alınındaki Sabancı Kültür Sitesi önünde nevruz etkinliği düzenledi. Protokol üyeleri ve öğrenciler, yakılan nevruz ateşinin üzerinden atladı. Alevlerin çok yükselmesi zaman zaman atlayanları tedirgin etti.

Vali Mevlüt Bilici, ERÜ Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Keleştemur, Kültür ve Turizm Müdürü İsmet Taymuş ile öğrenciler önce demir dövdü, ardından ateşin üzerinden atladı. Protokol üyeleri ve öğrenciler, yakılan nevruz ateşinin üzerinden atlamaya başladı. Ancak alevlerin giderek yükselmesi atlayanları ve izleyenleri tedirgin etti.

Rektör Prof. Dr. Fahrettin Keleştemur atlamaktan vazgeçerken, Vali Bilici de ateşin yan tarafından atlamayı tercih etti.

Ardından, ERÜ'de öğrenim gören Türk Cumhuriyetlerinden gelen öğrencilerin bayrak gösterisi ve halk oyunları ekibinin zeybek oyunu ilgiyle izlendi. Havanın soğuk ve yağışlı olması nedeniyle, üniversite bahçesinde düşünülen Türkmen, Kırgız, Özbek, Azeri, Tacik, Başkurdistan, Kazak, Tatar, Ahıskalı, Afgan ve Irak öğrencilerin yaptıkları yöresel yemekler, sergi salonunda ikram edildi. Davetliler, öğrencilerin hazırladığı yöresel yemeklerden tatmak için birbiriyle yarıştı.

Vali Mevlüt Bilici, baharın başlangıcı anlamına gelen nevruzun yıllardır kutlandığını belirtih, "Tüm öğrencilerin bayramını kutluyorum" diye konuştu.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Kayseri - Üniversite Bahçesinde Nevruz Ateşi Yakıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement