Kazakistan'ın En Prestijli Ödülü Sahibini Buldu - Son Dakika
Güncel

Kazakistan'ın En Prestijli Ödülü Sahibini Buldu

Kazakistan\'ın En Prestijli Ödülü Sahibini Buldu

Kastamonu Üniversitesi'nin başarılı Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ali Rafet Özkan, Muhammed Haydar Dulati Taraz Devlet Üniversitesi'nin "Muhammet Haydar Dulati Ödülü"ne layık görüldü.

13.06.2016 13:51

Yozgat'ın yetiştirdiği başarılı akademisyenlerden Kastamonu Üniversitesi Rektör Yardımcısı ve İlahiyat Fakültesi Kurucu Dekanı Prof. Dr. Ali Rafet Özkan, Kazakistan Milli Eğitim Bakanlığının en prestijli ödülü olan Muhammet Haydar Dulati ödülüne layık görüldü. Muhammet Haydar Dulati Taraz Devlet Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmetgali Nurgaliulı Sarıbekov tarafından ödül, 'Eğitim, araştırma, geliştirme ve üniversite işbirliklerine olan katkılarımdan" dolayı Özkan'a düzenlenen törenle verildi.

Taraz Devlet Üniversitesi'nde 1 Haziran 2016 Tarihinde düzenlenen törene Özkan'ın yanı sıra Kastamonu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Seyit Aydın, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Muhsin Halis, Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Saim Ateş ve Orman Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ömer Küçük de katıldı. Törenin akabinde iki üniversitenin geleceğe kalıcı bir yatırımı olan "İlmi Araştırma Merkezi"nin açılışı gerçekleştirildi.

2011 yılından itibaren Özkan ve akademisyen ekip, Kazakistan'ın pek çok üniversitesi ile akademik işbirliği protokolleri, öğrenci ve hoca değişimi, ortak proje, sempozyum gibi pek çok bilimsel faaliyetleri gerçekleştirdi. Burada hem ülkemizi hem de üniversitesini başarıyla temsil eden Özkan'a, araştırma ve eğitim alanında sağladığı katkılardan dolayı bir ödülle taltif edildi.

Düzenlenen törenle araştırma ve eğitim alanındaki gelişmelere yapmış oldukları katkılardan dolayı Kazak Hanlığının kuruluşunun 550. yıldönümü hatırasına hazırlanan Muhammet Haydar Dulati Ödülü'ne layık görüldü. Özkan'ın yoğun programı nedeni ile Mayıs ayında yapılması planlanan ödül töreni geçtiğimiz hafta içerisinde yapıldı.

Törende Muhammet Haydar Dulati Taraz Devlet Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Prof. Dr. Mahmetgali Nurgaliulı Sarıbekov tarafından Prof. Dr. Ali Rafet Özkan'a Muhammet Haydar Dulati ödülü takdim edildi. Törende Kastamonu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Seyit Aydın ve diğer akademisyen heyete de ödülleri takdim edildi.

Muhammet Haydar Dulati Taraz Devlet Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Prof. Dr. Mahmetgali Nurgaliulı, Kazakistan eğitimine sağladığı katkı ve üniversiteler arası işbirliklerinden dolayı Kastamonu Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ali Rafet Özkan'a teşekkür ederek, ülkenin en anlamlı ve prestijli ödülünü vermekten duyduğu memnuniyeti dile getirdi.
Prof. Dr. Ali Rafet Özkan da ülkesi adına böylesine prestijli bir ödülü almaktan duyduğu mutluluğu ifade etti.

Özkan, her iki ülke arasındaki gönül köprüsünü eğitim faaliyetleri ile sağlamlaştırmış olmanın haklı gururunu yaşadığını belirterek, bu birlikteliğin sonsuza kadar devam etmesi temennisinde bulundu.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Kazakistan'ın En Prestijli Ödülü Sahibini Buldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement