Kemal Merkit ve Ekibi Dakar Rallisi İçin Arjantin'e Gitti - Son Dakika
Güncel

Kemal Merkit ve Ekibi Dakar Rallisi İçin Arjantin'e Gitti

Kemal Merkit ve Ekibi Dakar Rallisi İçin Arjantin\'e Gitti

Arjantin, Şili ve Peru'da 1-15 Ocak tarihleri arasında düzenlenecek 33'üncü Dakar Rallisi'nde Türkiye'yi temsil edecek olan Kemal Merkit ve ekibi Arjantin'e gitti.

25.12.2011 12:40

Arjantin, Şili ve Peru'da 1-15 Ocak tarihleri arasında düzenlenecek 33'üncü Dakar Rallisi'nde Türkiye'yi temsil edecek olan Kemal Merkit ve ekibi Arjantin'e gitti.

THY ait bir uçakla Sao Paolo'ya giden ve oradan da Arjantin'in başkenti Buenos Aires'e geçerek Dakar Rallisi'nde mücadele edecek olan Kemal Merkit, Şakir Şenkalaycı ve Selçuk Bektaş, yolculuk öncesi gazetecilerin sorularını yanıtladılar. Yıllardan beri Dakar Rallisi'nde Türkiye'yi temsil ettiğini ve artık bayrağı Şakir Şenkalaycı'ya teslim edeceğini belirten Kemal Merkit, "Genç sporcumuz Şakir Şenkalaycı da bizimle birlikte. Bu bayrağı kime devredeceğim hep soruluyordu, bu Şakir Şenkalaycı olacak. Bu sene üç kişilik ekibimizle Türk bayrağını Dakar'da bir kez daha dalgalandıracağız" dedi.

3 KUPAYLA DÖNMEYİ İSTİYORUZ

Dakar Rallisi'nde bu yıl bazı yenilikler olacağını belirten Kemal Merkit, "Daha önceki parkurda Arjantin-Şili-Arjantin yapılıyordu, şimdi ise Arjantin-Şili ve Peru'da yarışıp Peru'da finish alacağız. Yepyeni bir coğrafyada yepyeni bir yarış bizi bekliyor. Biz servissiz yarışanlar sınıfında yarışa katılıyoruz. Ekibimizdeki üç kişi de podyum başarısına sahip, dolayısıyla podyumun ilk üç basamağına çıkmayı planlıyoruz. Türkiye'ye yine bu havalimanında ilk üç kupayla dönmeyi planlıyoruz" şeklinde konuştu.

KEMAL MERKİT'İ ÖRNEK ALIYORUM

Dakar Rallisi'nde Türkiye'yi temsil edecek takımda yer almaktan büyük mutluluk duyduğunu belirten Şakir Şenkalaycı ise şunları söyledi:

"Kemal Merkit ağabeyi örnek alıyorum. Kemal Merkit de federasyona beni önerdi, federasyon benim gitmemde karar kıldı. Türkiye'yi temsilen üç kişi yola çıkıyoruz. Ödülleri alıp inşallah karşınıza çıkmak istiyoruz."

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Kemal Merkit ve Ekibi Dakar Rallisi İçin Arjantin'e Gitti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement