Kent Konseyi'nin Akademik Odalarla İşbirliği Sürecek - Son Dakika
Güncel

Kent Konseyi'nin Akademik Odalarla İşbirliği Sürecek

Kent Konseyi\'nin Akademik Odalarla İşbirliği Sürecek

Semih Pala, düzenledikleri birçok toplantıya katkı sunan akademik meslek odalarıyla beraber çalışacaklarını söyledi.

04.10.2011 20:21

As TV ekranlarında Hasan Boztürk'ün sunduğu 'Satırbaşı' adlı programın konuğu olan Bursa Kent Konseyi Başkanı Mehmet Semih Pala, geçtiğimiz hafta gerçekleştirilen 'Seçimli Genel Kurul'u değerlendirdi.

"Katkı sağlayacak kurumlar lazım"

Kent konseylerinin Türkiye için bir şans olduğunu, Belediye Yasası'nın içerisine monte edilmiş bir kent konseyi kavramı bulunduğunu söyleyen Başkan Pala, çatı kuruluşu olan kent konseyleri içerisinde geniş bir katılımcı profili bulunduğunu belirtti. Geçtiğimiz dönem Türkiye'ye örnek 'Bursa Modeli'ni tüm kurumu ve kuruluşlarla beraber geliştirdiklerini ifade eden Pala, Bursa'nın dernekleri, spor kulüpleri, sivil toplum örgütlerinin Bursa Kent Konseyi'nin çalışmalarını takip ettiğini ve 2 yılda 2 bin etkinlik gerçekleştirildiğini dile getirdi. Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin destek ve katkılarıyla Bursa Kent Konseyi'nin hızlı bir şekilde yol aldığını kaydeden Pala, Büyükşehir Belediyesi'nin hem yasadan kaynaklandığı için, hem de yönetim anlayışı gereği destek ve katkı verdiğini söyledi.

Kazasız bir seçim dönemi atlattıkları için Bursalılara teşekkür eden Başkan Pala, "Biz başvuran herkesi katılımcı olarak kaydettik. Bunu da sırf söylenti olmasın diye yaptık. Ancak bu da doğru değil. Kaydediyorsunuz, seçime gelmiyor. Sonra çoğunluk sağlamak için uğraşıyoruz. Kaydını yaptıran kongreye de gelmelidir. Kongreye gelmeyenleri listenin dışına koyacağız. Bizlere toplantılara gelip, katkı sağlayacak kurumlar lazım. Biz herkesle tartışmayız, her şeye karşı çıkmayız. Bu yüzden Bursalılar yüzde 90-95 farkla tekrar bizi başkan olarak seçti" dedi.

"Bundan sonra da beraber çalışacağız"

Akademik meslek odalarıyla sürekli işbirliği halinde olduklarına değinen Başkan Pala, akademik odaların birçoğunun Bursa Kent Konseyi'nin çalışmalarına katkı sunduğunu belirtti. En son 6 ay süren 1/100 bin ölçekli plan çalıştayında akademik odaların katıldığını hatırlatan Pala, "Ama bir kısım akademik meslek odası 'son seçime katılmayacağız' diye bir açıklama yaptı. Bunun gerekçesini anlamak mümkün değildir. Yasada, bu odalar Bursa Kent Konseyi'nin katılımcısı olarak gösterilmiştir. Seçime katılmamak yerine aday çıkarmaları gerekirdi. Hepsi arkadaşımız, şimdiye kadar olduğu gibi bundan sonra da beraber çalışacağız. Birçok akademik oda da seçimlere katılmıştır" diye konuştu.

"Kent konseylerinin işletilebilmesi için bir görev üstlendik"

Bursa Kent Konseyi olarak her kuruma yazı gönderdiklerini, katılıp katılmayacaklarını sorduklarını anlatan Başkan Pala, "Hepsi oy kullanacak ismi bize bildirdi. Ama bildirmelerine rağmen bir kısmı seçime gelmedi. Kent konseyleri herkesin gelip, katkı sunacağı yerlerdir. Bursa'nın birçok konusu, ilk olarak Bursa Kent Konseyi'nde ilgililer tarafından konuşuldu. Hızlı tren, stadyum, adliye, sağlık kompleksi, ikinci üniversite gibi toplantılara akademik odalar katıldı. Görüşlerini dile getirdi ve ilgililere aktarıldı. Buna rağmen arkadaşlar, 'Kent konseyi ne iş yapıyor' diye soru soruyor" şeklinde konuştu.

Artık Bursa Kent Konseyi'ni diğer şehirlerde de anlattıklarını belirten Pala, "Bursa Kent Konseyi'nin Bursa Büyükşehir Belediyesi ile uyum içerisinde olduğunu, ancak bağımsız bir kurum olduğunu belirtiyoruz.

Bir hiçbir zaman kavga eden bir kent konseyi olmadığımızı, konuşan, konuşturan ve organizasyon yapan bir kent konseyi olduğumuzu anlatıyoruz. İnsanları konuşturmak başka bir şeydir, ortaya çıkıp herkesle kavga etmek başka bir şeydir. Kavgacı olursanız bu kadar etkinliği yapamazsınız. Onun için Türkiye'nin birçok yerinde kent konseyleri kurulamıyor. Bursa Kent Konseyi olarak diğer kent konseylerinin de işletilebilmesi için bir görev üstlendik. Çünkü kent konseyleri demokrasinin gelişmesi için şarttır" dedi

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Kent Konseyi'nin Akademik Odalarla İşbirliği Sürecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement